Tüm sınıfları kapsayacak! Okul müfredatlarına büyük değişim geliyor

Tüm sınıfları kapsayacak! Okul müfredatlarına büyük değişim geliyor
Eğitim sisteminde yeni bir değişiklik daha geliyor. İşte tüm ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aralık ayını işaret ederek müfredat değişikliğinin yapılacağını açıkladı.

2002’den beri 17 kez eğitim sistemi değiştirildi. Son olarak eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılmıştı.

Günümüzde ise eğitim sisteminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusu merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ise son kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada eğitim sisteminde değişikliğe gidileceğinin sinyalini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız” dedi.

egitim.jpg

“UZUN SÜREDİR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDUK”

Bakan Tekin, çalışmaların devam ettiğinin altını çizerken, “Şu an gündemimizin önemli bir başlığını oluşturan bir konuyu sizinle paylaşabilirim. Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Bugün de bu konuda ilgili arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Aralık ayı içerisinde konuyu kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Her derste sadeleşme olacak.” dedi.

yusuf-tekin-2.jpg

17 DEFA EĞİTİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevde bulunan Hüseyin Çelik, Ziya Özcan, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz ve Ziya Selçuk dönemlerinde eğitim sisteminde değişiklikler yapıldı. 2002 yılından beri ise tam 17 kez eğitim sisteminde değişikliğe gidildi. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müfredat değişikliği ile bu sayı 18’e çıkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.