Tüm işlemler 1 ay boyunca yasaklandı 'O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat'

Tüm işlemler 1 ay boyunca yasaklandı 'O hisselere yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul’dan yapılan KAP açıklaması ile iki hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığını duyurdu.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu kararı ile uygulanan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında iki hisse için önleyici tedbir ve yasak kararı aldığını bildirdi.

KAP’a bildirilen kararlar şöyle; Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ERSU Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) ve SAN-EL Mühendislik (SANEL) payları 17/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasadaki düzeni ve etkinliği artırmaya yönelik olarak alınan bir dizi önlemi içermektedir. Bu kapsamda, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması," "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" gibi önlemler bulunmaktadır. Ayrıca, ilgili paydaşlar arasında zaten uygulanmakta olan ve Varlık Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde önceki aşamalarda belirlenmiş olan tedbirler, emir paketi tedbirleri uygulanırken de geçerliliğini sürdürecektir. Bu, kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi önlemleri içermektedir. Bu tedbirlerin uygulanma sürecinde, finansal piyasalardaki düzenin ve istikrarın korunmasına yönelik bir bütünlük sağlanacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.