Tükiye Sigorta'nın prim üretimi arttı

Tükiye Sigorta'nın prim üretimi arttı
Türkiye Sigorta’nın eylül ayı sonu itibarıyla 2023 yılı toplam brüt prim üretimi, 38 milyar 697 milyon TL ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 140 arttı.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye Sigorta, eylül ayı brüt prim üretim rakamlarını açıkladı.

Türkiye Sigorta, ürün bazında değerlendirildiğinde geçen yıla göre en yüksek prim üretimi artış oranı yüzde 227 ile yangın ve doğal afetler branşında 9 milyar TL ile gerçekleşti. Kaza branşında yüzde 224 büyümeyle 3 milyar TL prim üretimi ve kara araçları branşında ise yüzde 195 artış ile 5 milyar TL prim üretimine erişti.

Diğer branşlar bazında bakıldığında geçen yıla göre yüzde 110 ile kara araçları sorumluluk branşında 9 milyar 382 milyon TL prim üretimi elde edilirken; Hastalık/sağlık branşında yüzde 214’lük büyüme ile 2 milyar TL prim üretimine ulaşıldı. Ayrıca genel zararlar branşında toplamda yüzde 82’lik bir artış yakalayan şirket, 9 milyar 821 milyon TL prim üretimine ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, önceki yıla göre artan büyümelerini sürdürmeyi ve yılı bu yukarı yönlü ivmeyle bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.