Titanik'in meşhur kapısı rekor fiyata satıldı 'Bir döneme damgasını vurmuştu

Titanik'in meşhur kapısı rekor fiyata satıldı 'Bir döneme damgasını vurmuştu
Titanik filminin unutulmaz sahnelerinden biri olan ve Rose'un hayatta kalmasını sağlayan kapı, Hollywood Hazineleri müzayedesinde rekor bir fiyata satıldı.

James Cameron'ın yönetmenliğini yaptığı ve 11 Oscar ödülü kazanan Titanik (1997) filmindeki ünlü kapı, Hollywood Hazineleri müzayedesinde açık artırmaya çıkarıldı ve 718 bin 750 dolara alıcı buldu.

Bu satışla birlikte, daha önce aynı müzayedede satılan diğer ikonik sahne dekorları, 'Indiana Jones'un kamçısı ve 'The Shining'den (Cinnet) Jack Nicholson'un baltası gibi, geride bırakıldı.

Müzayedede, 'yüzen kapı' parçasının, gerçek geminin birinci sınıf bekleme salonu girişinin hemen üzerindeki kapı çerçevesinin bir parçası olduğu belirtildi. Bu satışa ek olarak, Winslet'in filmin son sahnesinde giydiği elbise 118 bin 750 dolara, yapımda kullanılan bir telgraf pervanesi ise 81 bin 250 dolara alıcı buldu.

Titanik filmindeki tartışmalı sahneyle ilgili olarak, Jack karakterinin kapının üzerine çıkıp hayatta kalıp kalamayacağı konusu uzun süre gündemde kalmıştı. Kate Winslet, Jack'in kapıya sığabileceğini ancak ikisinin de yüzer durumda kalamayacağını belirtmiş ve tartışmalara son noktayı koymuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.