TİP Genel Başkanı Baş'tan asgari ücret tepkisi

TİP Genel Başkanı Baş'tan asgari ücret tepkisi
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, "Nüfusun yarısından fazlası asgari ücrete mahkum ediliyor. Asgari ücreti genel ücret haline getiren ekonomi politikalarına son verilmeli." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek Atalay'ın durumu hakkında bazı hukukçuların görüşlerini ilettiğini anlatan Baş, bu duruma TBMM'deki bütün milletvekillerinin tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Erkan Baş, asgari ücret artışına değinerek, "Ara zam bir lütuf olarak sunuluyor. AKP'den önce zaten asgari ücret yılda iki kez açıklanırdı. Makyajlı enflasyon rakamları düşünüldüğünde yılda iki zam normal." sözlerini sarf etti.

Bekar bir çalışanın geçinebilmesi için gerekli olan tutardan daha düşük bir rakamın asgari ücret olarak belirlendiğini ifade eden Baş, asgari ücretle büyükşehirlerde ev kirasının dahi ödenemeyeceğini savundu. Baş, "Asgari ücretle yaşayanların sayısının asgari düzeyde olması beklenir. Nüfusun yarısından fazlası asgari ücrete mahkum ediliyor. Asgari ücreti genel ücret haline getiren ekonomi politikalarına son verilmeli." diye konuştu.

TİP Genel Başkanı Baş, Ankara Elmadağ'daki fabrikada meydana gelen patlamada işçilerin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Bu iktidar yaşamı cehenneme çeviriyor. İşçileri, örgütsüz, güvencesiz, en ağır koşullarda, ölümüne, üç kuruşa çalışmaya mecbur ediyorlar." dedi. (AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.