Teknoloji çalı süpürgesini vurdu

Teknoloji çalı süpürgesini vurdu
Teknolojinin gelişmesi ile çalı süpürgesindeki talepler azaldı.

Teknolojinin ilerlemesi ile gözden düşen çalı süpürgeleri az da olsa bazı vatandaşlar tarafından talep görmeye devam ediyor.

Zamandan ve emekten tasarruf etmek isteyen vatandaşlar akıllı robot süpürgelere ve elektronik el süpürgelerine rağbet gösteriyor. Özellikle yeni evli çiftlerin çeyizlerinin de olmazsa olmazı arasında bulunan robot süpürgeler bir döneme damgasını vuran çalı süpürgelerinin yerini aldı. Samsun’da Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerinde üretilen çalı süpürgeleri ise 100 TL ile 300 TL arasında satışa sunuluyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte geleneksel ve doğal ürünlere olan ilginin giderek azaldığını ifade eden ahşap ve doğal ürünler yapıp satan esnaf Abdullah Torun, “Mutfak eşyaları başta olmak üzere ot süpürgesi, baston, sepet ve ahşaptan yapılan tüm malzemelerin satışını yapıyoruz. Elektronik el süpürgeleri ve robot süpürgeler çıktığından beri çalı süpürgelerine olan ilgi azaldı. Yine de eski alışkanlıklara bağlı kalanlar ve çocukluğunu hatırlamak isteyenler tarafından çalı süpürgelerine ilgi oluyor. Bazı müşterilerimiz çalış süpürgelerinin elektronik süpürgelerden daha iyi süpürdüğünü de iddia ediyorlar. Kırsalda da şehir de talep görse de elektronik süpürgeler ile yarışamıyoruz. İnsanlar robot süpürgelerle hiç uğraşmadan evini süpürebiliyorlar. Az da olsa çalı süpürgelerini tercih edenler oluyor” dedi.

Birçok amaçla kullanılan çalı süpürgelerinin 3 yıla kadar kullanım ömrü olduğuna da değinen Torun, şunları söyledi:

Çalı süpürgeleri doğal malzemeden süpürge otundan elde ediliyor. El işçiliği ile yapılan süpürgeler Çarşamba ve Vezirköprü’de ustalar tarafından üretiliyor. Çalı süpürgesinin pide altı süpürmek için üretilen pide süpürgesi, tavanlardaki örümcekleri almak için üretilen örümcek süpürgesi, yer ve bahçe süpürgesi çeşitleri var. Bunlar da ot kalitesi olarak kendi arasında değişkenlik gösteriyor. Fiyatları da 100 TL’den başlayıp, 300 TL’ye kadar çıkabiliyor. Kaliteli bir çalı süpürgesinin 1 yıldan 3 yıla kadar ömrü var.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.