Tatlı krizlerine anında çözüm 'Pratik ve lezzetli sufle tarifi'

Tatlı krizlerine anında çözüm 'Pratik ve lezzetli sufle tarifi'
Sıcacık ve içi akışkan yapısıyla tatlı krizlerine en etkili çözümü sufle sunuyor. Hem hazırlaması son derece basit, hem de evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir.

MALZEMELER:

3 yumurta

1/4 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı un

1 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı vanilya

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu (isteğe bağlı)

Tuz (çeyrek çay kaşığı)

YAPILIŞI:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve sufle kaplarını yağlayın.

Bir tencerede sütü ısıtın, vanilya özütü ve limon kabuğu ekleyin. Karışımı bir kenarda bekletin.

Başka bir tencerede unu ve tuzu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Un kokusu çıkana kadar karıştırın.

Unun üzerine sıcak sütü yavaşça ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir kapta yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından yavaşça şeker ekleyerek katılaşana kadar çırpın.

Yumurta beyazlarını unlu karışıma yavaşça katın. Karışımı sufle kaplarına dökün.

Sufleleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin veya üzerleri altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp hemen servis yapın. Üzerine pudra şekeri serpebilir veya meyve ile süsleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.