Suya dev indirim 'Meclisten resmen geçti' Milyonlarca aboneyi kapsıyor

Suya dev indirim 'Meclisten resmen geçti' Milyonlarca aboneyi kapsıyor
Milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Suya indirim yapılması kararı mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğu yazılı önerge ile mesken su aboneliklerindeki birinci kademe sınırını 12 metreküpten 18 metreküpe çıkardı. Yürürlüğe konulan yeni düzenleme ile Bursalıların su tüketimini daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirmesi hedeflenmekte.

SU ABONELİKLERİNDE FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı birinci oturumu, Meclis Başkanvekili Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından sunulan mesken su aboneliklerindeki kademe değişikliği ile ilgili yazılı önerge de görüşüldü.

MECLİSTE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

thumbs-b-c-3749727752cf669b73f4a51cc44183df.jpg

Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilen önerge ile mesken abonelerinin birinci kademe sınırı 12 metreküpten 18 metreküpe yükseltilmiştir. Bu yeni düzenleme ile vatandaşlar, ekonomik su tüketimi için ilave 6 metreküp suyu daha önceki fiyatlara göre kullanabileceklerdir.

SU FATURALARINDA YÜZDE 20 İNDİRİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili olarak şunları belirtmiştir: "Göreve geldiğimizde 10 metreküpten 12 metreküpe çıkardığımız birinci kademe su kullanım aralığını şimdi de 18 metreküpe yükselttik. Bu sayede yüksek fatura ödeyen kalabalık ailelerimizi bir nebze olsun rahatlattık. Yeni düzenleme ile birlikte 18 metreküp su tüketen bir abonemizin faturalarında yaklaşık olarak %20'lik bir indirim sağladık. Tüm BUSKİ çalışanlarıyla birlikte elimizi taşın altına koyarak vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.