Suudi Arabistan'dan 18 Türk şirkete vize

Suudi Arabistan'dan 18 Türk şirkete vize
Suudi Arabistan, 18 Türk şirkete ithalat için vize izni verdi. Böylelikle Suudi Arabistan'a kırmızı et ve bal ithalatının yolunu açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi kurmayları, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan ekonomi turuna çıkmıştı. Ziyaretlerde çok sayıda anlaşma imzalanmıştı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından ilk somut adımın hayvansal mamuller sektöründen geldiği ifade edildi.

18 ŞİRKETE İZİN

"Suudi Arabistan Türkiye’den süt ürünleri, kırmızı et ve bal ithalatının yolunu açtı" denen açıklamada şunlar kaydedildi. "14 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında Suudi Arabistan Gıda ve İlaç İdaresi'ni (SFDA) temsilen Türkiye’yi ziyaret eden heyet, süt ürünleri sektöründe 5, koyun etinde 4, işlenmiş koyun eti sektöründe 3, sığır eti sektöründe 6 ve bal sektöründe 2 toplamda 18 firmaya Suudi Arabistan’a ihracat vizesi verdi."

İHRACAT 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Türkiye, 2022 yılının ilk yarısında Suudi Arabistan’a 131 milyon dolarlık ihracat yapmışken, bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara ulaştı.

Kaynak: Dünya

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.