Sürücüler dikkat Soğuk havalarda aracınızın içinde bunları bırakmayın

Sürücüler dikkat Soğuk havalarda aracınızın içinde bunları bırakmayın
Kış ayının gelmesi ile birlikte havalar soğudu. Özellikle araç kullanan sürücüler, bazı eşyalarını araçların içerisinde bırakabiliyor. Ancak bıraktığınızda bu eşyalar bozulabilir.

Kış ayları geldiğinde, araç içinde bırakılan bazı eşyaların genleşme, donma veya düşük sıcaklıklara duyarlı olma riski nedeniyle ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. İşte bu dönemde arabada kesinlikle bulundurulmaması gereken eşyalar...

İÇİNDE SIVI OLAN CAMLAR VE TENEKE KUTULAR

Arabada sıvı dolu cam şişeler veya teneke kutular bırakmak tehlikeli olabilir. Sıvılar ısındıkça genişler ve kaplara baskı yapar. Bu da camların patlamasına veya teneke kutuların yırtılmasına yol açabilir.

5265221.jpg

ELEKTRONİK CİHAZLAR

Elektronik cihazlar, soğuk hava ile iyi anlaşmaz. Dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı saatler ve telefonlar gibi cihazlar, düşük sıcaklıklar nedeniyle hasar görebilir. Bu da cihazların çalışmasını yavaşlatabilir veya bozabilir.

AHŞAP NESNELER

Ahşap, soğukta kuruyabilir ve çatlayabilir. Bu yüzden ahşap eşyaları arabanızda bırakmak, kaplamalı mobilyalar için zararlı olabilir. Ahşabın nemli ve ılık bir ortamda saklanması gerekir.

YİYECEK

Teneke kutu veya kavanoz içindeki yiyeceklerin saklanması riskli olabilir. Bu kaplar donduğunda veya ısındığında genleşebilir ve patlayabilir. Bu da yiyecekleri bozabilir ve temizlemesi zor bir kirlilik yaratabilir.

green-flag-feb-winter-hacks-2.jpg

PARFÜM

Parfüm şişeleri, soğuk hava nedeniyle çatlayabilir. Bu, kırılan camın temizlenmesi gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, cam parçaları cildinize batabilir ve yaralanmalara yol açabilir.

İLAÇLAR

İlaçlarınızı kışın arabanızda bırakmayın. Eksi 15 derecenin altındaki sıcaklıklar, ilaçların işe yaramamasına veya zararlı olmasına yol açabilir. İlaçlarınızı arabanızda tutmanız gerekiyorsa, onları sıcak tutacak bir çanta içinde saklayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.