Buz tutmuş araba camlarını tek hamlede çözüyor ‘Araca zarar vermeyen 6 basit yöntem’

Buz tutmuş araba camlarını tek hamlede çözüyor ‘Araca zarar vermeyen 6 basit yöntem’
Kışın buz kesen araba camlarınızdaki buzu 6 basit yöntemle anında çözüp görüş alanınızı açabilirsiniz.

Kış aylarında araba camlarının soğuktan ve yağıştan buz tutması normaldir. Ancak bu buzun temizlenmesi zor olabilir. Çoğu kişi “buzlu araba camı nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını merak edebilir.

Aşırı buz tutmuş araba camlarını kazımaya kalkmak, araca zarar verebilir. Böyle bir sonucu istemeyenlerin birkaç basit formülden birini uygulaması gerekiyor. Peki bu kolay ve uğraşsız formüller neler? Buzlu araba camı nasıl temizlenir? Pratik çözüm arayanlar için yöntemleri sıraladık.

buz-tutmus-araba-cami.jpg

BUZLU ARABA CAMI NASIL TEMİZLENİR?

Otomobil sahipleri, araçlarına iyi bakmak için her yolu deniyor. Kışın kış lastiği takmak, buzlu camları temiz tutmak bunlardan sadece birkaçıdır. Pek çok kişi araba camındaki buz nasıl çözülür yani aslında nasıl daha kolay bir şekilde temizlenir bilmeyebilir. Böylece buzları temizlerken cama zarar bile verebilir. Ancak birkaç basit yolla tek hamlede buzları yok edebilir. Bu basit yollardan bazılarını biliyor olabilirsiniz ama muhtemelen birkaçını yeni öğreneceksiniz.

buz-tutmus-cam.jpg

Aslında kişiler, araba camının buz tutmaması için ne yapmalı bilirse belki de önlemi en başından alabilir. Ancak bilinmiyorsa uygulayacağınız en pratik yöntemler şöyle…

BUZ SPREYLERİ

‘Araba camındaki buz nasıl çözülür’ diyenlerin bilmeleri gereken ilk seçenek buz çözücü spreylerdir. Bu spreyler cama sıkılarak buzu kolayca çözer. Ancak herkesin arabasında bulunmayabilir. Marketlerden kolayca temin ederek arabanızda bulundurabilirsiniz.

KOLONYA

Aracında buz spreyi olmayanlar evdeki malzemelerle de kolayca araçlarının buzunu çözebilirler. Bunun için kolonya kullanmak mümkün. Bir beze kolonya dökerek camı sildiğinizde buzun çözüldüğünü göreceksiniz. Eğer buz tabakası kalınsa o zaman yapmanız gereken şişeden direkt cama döküp silmek… Kolonya yerine alkol de iş görecektir.

kolonya.jpg

TUZ

Buzlu araba camı nasıl temizlenir diye merak edenler için bir diğer seçenek de tuz kullanımıdır. Buz tutmuş camın üzerine bir miktar tuz serpip camı hafifçe dairesel hareketlerle ovun. Buzu bu şekilde çözüp camı silerek görüş alanınızı açabilirsiniz.

ANTİFRİZ

Kimyasal bir buz çözme sıvısı olan antifriz genellikle sileceklerin yüzeylerinde kullanılır. Antifrizli silecekler kullanılabilir. Araba camının buz tutmaması için kullanılan antifriz sıvısını cama dikkatli bir şekilde uygulayarak buzu çözebilirsiniz. Ancak arabanın boyasına zarar verebileceğini unutmayın ve dikkatli olun.

antifriz.jpg

SİRKE

Buzlu cam nasıl temizlenir sorusunun bir diğer cevabı sirke kullanımıdır. 1 ölçek sirkeye 2 ölçek su karıştırarak boş bir sprey şişesine doldurabilirsiniz. Camın yüzeyine püskürterek kullanabilirsiniz. Buzlu araç camı nasıl temizlenir diye soranlara bu yöntemi de güvenle önerebiliriz.

ODA SICAKLIĞINDA SU

Birçok araç sahibinin bildiği konulardan biri buzu çözmek için oda sıcaklığında ılık bir su kullanmaktır. Buz tutmuş cam yüzeyini çözmek için suyu araba camınıza dökebilirsiniz. Böylece buzun çözüldüğünü görebilirsiniz.

Ancak kaynar ya da yüksek ısıda suyu cama dökerseniz arabanızın camı çatlayabilir. Arabanızın camına zarar vermemek için suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.