Süper Lig'e yeni sistem geliyor 'Önümüzdeki sezon bambaşka olacak'

Süper Lig'e yeni sistem geliyor 'Önümüzdeki sezon bambaşka olacak'
TFF, Süper Lig'de yayın gelirlerini artırmak için yeni bir sistemine geçmeye hazırlanıyor.

Yıllardır Süper Lig maçlarını yayınlama hakkına sahip olan BeIN Sports, Türkiye Futbol Federasyonu ile olan sözleşmesi bu sezonun sonunda bitiyor. Yayıncı kuruluşun, "Sözleşmeyi iyileştirip uzatmayı düşünmüyoruz, ihaleye çıkın" restinin ardından TFF ile Süper Lig Kulüpler Birliği arasında bir ihale komisyonu kuruldu.

Yapılan detaylı çalışmanın ardından TFF, kulüplere içinde play-off’un da bulunduğu yeni bir sistem sundu. TFF'nin nihai hedefinin ise 500 milyondan 85 milyon dolar seviyelerine kadar düşen yayın gelirini 250 milyon dolar seviyelerine çıkmasını sağlamak.

Elde ettiğimiz bilgilere göre, TFF'nin yayın ihalesinden gelecek geliri artırmak için ilk planı, Süper Lig'e play-off sistemini getirmek. Bu yöntemle derbi ve büyük maçların daha fazla oynatılmasını sağlanarak daha çok spor severe ulaşmak.

Kulüplere bu konuda birden çok play-off formatı önerilmiş durumda fakat henüz net bir karara varılmış değil. Yapılacak son toplantılar neticesinde yeni sezonda Süper Lig'de format değişikliği konusunda karara varılmış olunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.