Sulama kuyularının elektrik panosu ve kabloları çalındı

Sulama kuyularının elektrik panosu ve kabloları çalındı
Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesinde çiftçilerin tarlalarını suladığı elektrik hatlarından biri hırsızların hedefi oldu.

5 sulama kuyusunun elektrik panosu ve kabloları çalındı, bırakarak büyük bir zarara yol açtı. Kızılören Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Akpınar, olayın 300 bin lira zarara sebep olduğunu belirtti.

Kızılören ilçesi, Akyaka mevkiinde bulunan 2 bin dekarlık alana sulama hizmeti veren ve mülkiyeti DSİ'ye ait olan 5 kuyuya ait elektrik panosundan çalınan malzemeler arasında sigorta, kablo, elektrik sayaçları gibi önemli parçalar bulunuyordu. Kooperatif Başkanı Yusuf Akpınar, DSİ yetkililerine durumu bildirerek zararın tespit edilmesini sağladı. Yapılan incelemeler sonucunda zararın 300 bin lira olduğu ortaya çıktı. Bu olay üzerine Kooperatif Başkanı Yusuf Akpınar da şikayette bulundu.

Olayın detaylarına ilişkin konuşan Yusuf Akpınar, "Ocak ayının 25'inde burayı kontrol ettiğimizde her şey yerli yerindeydi. Ancak Şubat ayının ortalarında tekrar geldiğimizde ise her şeyin çalındığını gördük. Elektrik panoları, kabloları, hatta bazılarının tamamıyla alınıp götürülmüş. Bu zarar sadece bize değil, kamuya da büyük bir zarar. Şu an 5 panomuz da boş duruyor. Bazılarının panosuyla birlikte götürülmüş, bazılarının elektrik saatleri sökülmüş, kabloları kesilip alınmış. Toplam zararımız 300 bin lira" şeklinde konuştu.

Olayın ardından polis ekipleri, benzer suçlardan sabıkası olan bir şüpheliyi Isparta'da yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin savcılık soruşturması sonrasında tutuklandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.