Hurma tezgahlarda yerini aldı

Hurma tezgahlarda yerini aldı
11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tezgahlarda yerini aldı.

Erzincan’ın o meşhur çarşı ve pazarlarında renk renk, tür tür hurmalar sergileniyordu tezgahlarda. Birbirinden farklı 15 çeşit, 70 ile 300 lira arasında değişen fiyatlarla dikkat çekiyordu her biri.

Hurmalar, sadece doyuruculuğu ve besleyiciliğiyle değil, aynı zamanda Ramazan ayına özgü bir lezzet olmalarıyla da ayrı bir öneme sahiptir. Bu nedenle vatandaşlar, çarşıları süsleyen bu meyvelere ilgi gösteriyor.

Ramazan ayında hurma talebinin arttığını belirten esnaf Mustafa Yetim, şöyle anlatıyordu: “Hurma her derde devadır. Şeker hastalığına iyi gelir, her türlü derde deva olan bu muazzam ürünü satıyoruz burada. Babalarımızdan, dedelerimizden gördüğümüz geleneği devam ettiriyoruz. Ramazan sofralarında iftarı açmadan önce sofralarımızda mutlaka yerini alır.”

Tezgahlardaki hurmaların fiyatının kalitesiyle değil, geldikleri yerle doğru orantılı olduğunu belirten Yetim, “Hurma fiyatları 70 liradan 300 liraya kadar değişiyor burada. Önemli olan bu fiyatlar değil, hurmanın geldiği yerdir. Uzak mesafelerden gelmişse, maliyet de o kadar artar. Ancak ucuz hurmanın kalitesi düşük olmaz. Biz kâr marjımızı düşürerek, vatandaşın alım gücüne uygun fiyatlarla sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Erzincan’ın sokaklarından yükselen bu güzel koku, her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da sofralarda yerini alıyor. Hurmanın bereketiyle, Ramazanın manevi atmosferi bir araya geliyordu, şehir halkının yüzlerinde tebessümler oluşturuyor.

aw159293-01.jpg

aw159293-02.jpg

aw159293-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.