SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat 'Bu paralar artık ceplerde kalacak

SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat 'Bu paralar artık ceplerde kalacak
SSK, BAĞ-KUR, EYT ve Emekli Sandığı emeklilerini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Vergi affıyla ilgili SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. SSK, BAĞ-KUR, EYT ve Emekli Sandığı kesimlerini ilgilendiren vergi affıyla ilgili duyuru yapıldı.

1-31 Mart arasında geçerli olacak bu süreçte, özellikle emlak vergisi konusunda önemli değişiklikler bulunuyor.

1x-1.jpgMart ayı, belediyelere ödenen emlak vergisinin başlangıç tarihi olarak belirlendi. Ev sahipleri ve iş yeri sahipleri için vergi ödeme süreciyle ilgili detaylar netleşti.

Konut sahipleri için vergi oranı rayiç bedelin binde 1'i, iş yeri sahipleri için ise binde 2'si olarak belirlendi. Ancak belirli şartları sağlayan bazı vatandaşlar vergi ödemesinden muaf tutuluyor.

Geliri olmayan ev hanımları, işsizler, aylık alan emekliler, gaziler, engelliler ve şehitlerin dul ve yetimleri bu kapsamda vergi ödemezler. Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen vatandaşların bağlı bulundukları belediyeye dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.

2023-emekli-promosyon-kampanyalari-navo.jpgÖte yandan, yanlışlıkla ücret ödemesi yapılan vergilerin geri alınması için ise 5 yıllık süreçte geriye doğru zaman aşımı süresi bulunuyor.

Vergi istisnası konutlar için geçerli olup, arsa sahipleri veya iş yeri sahipleri bu muafiyetten faydalanıyor. Ancak kat irtifakı tapusuna sahip kişiler diğer şartları taşımaları durumunda emlak vergisi ödeme yükümlülüğü taşımazlar.

71269.jpgSöz konusu gerçekleştirilen yeni düzenlemeler, emlak sahipleri için Mart ayında başlayacak olan vergi ödeme dönemine hazırlıklarını yapmalarını teşvik ediyor.

Özellikle emeklilerin tek konutla sınırlı olması ve yeni emekli olanların da vergi muafiyetinden yararlanabilecek olmaları, dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor.

o-bankalardan-emekli-maasi-alan-her-ldjw.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.