SPK'dan 4 kişiye toplam 5.5 Milyon TL idari para cezası

SPK'dan 4 kişiye toplam 5.5 Milyon TL idari para cezası
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 gerçek ve 2 tüzel kişiye toplam 5 milyon 468 bin 630 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son haftalık duyurusuna göre, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 25 milyon Türk Lirası değerindeki sermaye artırım talebi onaylandı. Ayrıca, Ahlatcı ve Pasifik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıkları'nın kurulması için yapılan başvurular da olumlu sonuçlandı.

331633.jpg

SPK, Kuveyt Türk Portföy Yönetimi AŞ tarafından oluşturulan yeni fonun kuruluşuna da yeşil ışık yaktı. Argeus Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ'ye faaliyet ve portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesine dair başvuru da kabul edildi.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ'nin faaliyet alanlarına yeni hizmetler eklenmesi, bu kapsamda emir iletimi, işlem ve portföy aracılığı, bireysel portföy yönetimi, yatırım danışmanlığı ve halka arz konularında aracılık yapabilmesi için izin verildi. Fonventure Kitle Fonlama Platformu AŞ'nin kuruluşuna da onay veren SPK, IHY Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ'nin bağımsız denetim listesinden çıkarılma talebini de kabul etti.

İDARİ PARA CEZALARI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 27 Temmuz ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş.'nin hisse senedi piyasasındaki işlemlerine yönelik yürüttüğü soruşturma neticesinde, iki bireye toplamda 2 milyon 109 bin 65 lira tutarında idari para cezası verilmesine karar kılındı. Aynı zamanda, İnfo Yatırım Menkul Değerler ve Metrik Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık şirketlerine sırasıyla 3 milyon 150 bin 216 lira ve 209 bin 349 lira idari para cezası kesildi.

Böylelikle, SPK iki birey ve iki tüzel kişiye toplamda 5 milyon 468 bin 630 lira idari para cezası uygulandı. Kurul ayrıca, 15 birey, sekiz internet içerik sağlayıcısı ve telefon hattını izinsiz kullanan bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve Türkiye'de ikamet eden bireylerin yurt dışı kaldıraçlı işlemler yapmasını sağlayan 25 internet sitesinin erişimini engelleme kararı aldı.

spkk-wvfw-cover.jpg

SPK, sermaye piyasası kurum ve kuruluşlarının başvurularını e-Başvuru Sistemi aracılığıyla daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptı. 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'ne (MERSİS) dahil olan ihraççılar ve diğer kurumlar, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi'ne yapacakları başvuruları elektronik ortamda e-Başvuru Sistemi üzerinden yapacak.

Bununla birlikte, yangın, doğal afetler, harp hali, terör olayları, faaliyetlerin sürdürülebilmesini önemli ölçüde etkileyebilecek diğer gelişmeler, genel ağ bağlantısında meydana gelen önlenemeyen teknik aksaklıklar, bildirim yapacak tarafların bilgi işlem sistemlerinin kendilerine isnat edilemeyen nedenlerle işlevsiz kalması ve bu gibi zorunlu hallerde başvurular, ıslak imza ile fiziki olarak da yapılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.