SPK o hissede manipülasyonu ifşa etti '6 ay yasak getirildi'

SPK o hissede manipülasyonu ifşa etti  '6 ay yasak getirildi'
Sermaye Piyasa Kurulu (SPK), Borsa İstanbul’da işlem gören bir hissede manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle 2 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi.

Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) bir hissede manipülasyon yapıldığını tespit etti.

SPK tarafından konuya ilişkin alınan karara göre Borsa İstanbul’da işlem gören Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ (ENSRI) hisselerinde manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle Şemsi Çilingiroğlu ve Halit Özkan’a 6 ay işlem yasağı getirildi.

Borsa İstanbul’da işlem gören Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ (ENSRI) hisseleri dünü 38,68 TL seviyesinden kapattı. Şirket hisselerinin SPK kararına nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

SPK’dan işlem yasağına ilişkin karada şu ifadeler kullanıldı;

Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ (ENSRI) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; SPKn'nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn'nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 25.01.2024 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.