SpaceX dünya rekoruna hazırlanıyor: Uzay'a yolculuk başlıyor!

SpaceX dünya rekoruna hazırlanıyor: Uzay'a yolculuk başlıyor!
Space X tarafından Starship adlı büyük bir roket geliştiriliyor. Dünya çevresinde tur atacak olan Starship ile dünya rekoru kırılması bekleniyor.

ShiftDelete.Net''te yer alan habere göre; SpaceX, insanların ekonomik ve güvenli bir şekilde uzay yolculuğu yapabilmesi için Starship adlı roket geliştiriyor. Roket, önümüzdeki günlerde uzaya fırlatılacak ve dünya etrafında tur atıp iniş yapmayı deneyecek. İşte ayrıntılar...

DÜNYA ÇEVRESİNDE TAM TUR ATIP İNECEK

Starship, yüksek hızlarda seyahat edebilme özelliği sayesinde Dünya etrafındaki düşük yörüngelerdeki uyduları taşımak, uzay turizmi için yolcu taşımak ve Ay’a ve Mars’a gönderilmek gibi görevleri üstlenebilir. Ayrıca, roket aynı zamanda gezegenler arası kargo taşıma görevlerinde de kullanılabilir.

120 metre yüksekliğinde olan Starship, 100 ton yük taşıyabilme kapasitesine sahip. Bu roket, Super Heavy adı verilen tıpkı Falcon 9’lar gibi tamamen yeniden kullanılabilir devasa bir roket olacak ve tam 31 adet Raptor motorundan güç alacak.

Starship tarafından kullanılacak olan bu Raptor adlı yeni nesil bir roket motorunun, daha yüksek performans ve daha iyi yakıt verimliliği sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Ayrıca yeniden kullanılabilir bir roket olacağı için Dünya’ya geri dönebilecek. Bu sayede proje maliyetleri milyar dolar seviyesinden yüz milyon doların altına gerileyecek.

SpaceX halihazırda Starship için ilk test uçuşlarını gerçekleştirmeye başladı. Hatta roketin bir prototipi 2021 yılında başarılı bir şekilde yüksek irtifalı bir test uçuşu gerçekleştirdi. 2023 yılında ise ilk insanlı uçuşlarına başlayacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan testte ise Dünya yörüngesinde tam tur atıp başarılı bir iniş gerçekleştirmesi bekleniyor.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.