Son Dakika: MSB'den yasak kararı

Son Dakika: MSB'den yasak kararı
Askeri üst bölgelerine telefon yasağı kararı getirildi.

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı yasaklandığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığının basın bilgilendirme toplantısında flaş karara imza atıldı. Askeri personelin operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı telefon kullanımının kesinlikle yasaklandığı, akıllı telefon kullanımının yaratacağı olumsuz etkiler konusunda askeri personellere farkındalık eğitimlerinin verilmeye başlandığı açıklandı. Son bir hafta içerisinde yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği de belirtildi.

AKILLI TELEFON YASAKLANDI

Toplantıda yapılan açıklamada askeri personelin operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı telefon kullanımının kesinlikle yasaklandığı belirtildi. Akıllı telefon kullanımının yaratacağı olumsuz etkiler konusunda askeri personellere farkındalık eğitimlerinin verilmeye başlandığı da açıklandı. İlgili mevzuat ve emirler hilafında hareket ederek konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı saptanan personel hakkında ise ağır yaptırımların yapılacağının altı çizildi.

asker.jpg

SINIRDAN GİRMEYE ÇALIŞAN 132 KAÇAK YAKALANDI

Son bir haftada sınırlardan kaçak yollar ile yurda girmeye çalışan 132 kaçağın yakalandığı duyuruldu. Tuğamiral Zeki Aktürk, 2024 başından bugüne kadar hudutlarda yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 148'e yükseldiğini Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 3 bin 585 kişi olduğu belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK BELLİ OLDU

Bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenlemeyle memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığı belirtirken, Aktürk, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Mali ve Sosyal Haklar genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olduğunu söyledi. Aktürk, 8 Ocak 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlayacağını da vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.