Soğanı yıllarca yanlış saklamışız: Bunu sakın yapmayın

Soğanı yıllarca yanlış saklamışız: Bunu sakın yapmayın
Soğanın içinde bulunan vitamin insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Diyetisyen Berna Ertuğ soğanın yanlış saklandığı takdirde vitaminlerinin öleceğini söyledi.

Diyetisyen Berna Ertuğ; Türk mutfağının gözde besini olan soğanın faydalarından bahsetti. Soğanın, çeşitli kanser türlerinin riskini azaltma, ruh halini iyileştirme, cilt ve saç sağlığını koruma gibi konularda önemli yararları vardır.

Birçok açıdan zengin olan soğanın içerdiği kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Soğanının içeriğindeki kükürt kan inceltici etkisi göstererek kalp kriziyle inme riskini artıran plateletlerin birikimini önler. Soğandan alınan kükürtün hipertansiyon başlangıcını geciktirme ve azaltmaya yardımcı olduğu diğer çalışmalarla tespit edilmiştir.

SOĞANIN ÇÜRÜMESİNE YOL AÇIYOR

Genelde bol bol alınıp aynı yerde saklanan soğan ve patateslerin farklı kutulara ya da poşetlere konulması gerekir.

Çünkü patatesin yaydığı nem soğanın filizlenmesine ve çürümesine yol açar. Kuru soğanı serin ve kuru bir ortamda saklamak uzun süre taze şekilde tüketilmesini sağlar.

Yarım kalan kuru soğanlar ise cam saklama kabına koyarak buzdolabında muhafaza edilebilir. Taze soğanı ıslak olarak buzdolabına koymak yapılan diğer hatalardan biridir.

Öncelikle tazeliğini kaybetmiş yapraklar varsa temizlenmeli daha sonra kağıt havluya sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Böylelikle taze soğanın daha uzun taze kalması sağlanabilir.

Kaynak: CNNTÜRK

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.