Sivilcelerinizden doğal yöntemlerle kurtulun! Ciltteki leke ve izleri silgi gibi siliyor

Sivilcelerinizden doğal yöntemlerle kurtulun! Ciltteki leke ve izleri silgi  gibi siliyor
Sivilce (akne), yaygın olarak görülen bir deri rahatsızlığıdır. Gençlerde daha çok görülmekle birlikte her yaştan insanın karşılaşabileceği bir problemdir. Sivilceler (akneler) en çok yüz, sırt ve boyunda görülmektedir. İşte sivilce lekeleri için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler...

Sivilceler her yaşta insanın karşılaşabileceği bir cilt sorunudur. Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilce sorununun yol açtığı izler, hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatsızlık verebiliyor.

shutterstock-1143295433.jpg

Hormonal değişimlerden kaynaklanırken, aynı zamanda stres, beslenme alışkanlıkları, cilt bakımı ve genetik faktörler de etkili olabilir.

İşte sivilce lekeleri için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler...

LİMON SUYU

limon-suyu.jpg

Eğer hassas bir cilt yapınız varsa evde sivilce tedavisi için asidik bir etkiye sahip olan limon suyu tavsiye edilir. Limon suyu sivilceleri kısa sürede kurutur, iltihapları temizleye katkıda bulunur ve gözenekleri arındırır.

Uygulanışı: Limon cildinizdeki yağı emer. Bir parça pamuğa bir kaç damla limon suyu sıkın ve uyumadan önce tonik olarak kullanın. Siyah noktalar için ise yarım limon suyunu bal ile karıştırıp siyah noktalı bölgeye uygulayın. 5 dakika bekleyip soğuk suyla yıkayın.

GÜL SUYU

diy-rose-water-feat-1.jpg

Sivilcelerin büyüyerek iltihaplanmasını önleyen gül suyu, cilt üzerindeki ölü deriyi soyar ve hücrelerin oluşmasına yardımcı olarak evde sivilce kurutma konusunda etkili olur.

Uygulanışı: Temiz bir pamuğa gül suyu damlatarak yüzünüze nazikçe uygulayın. Bu işlem cildinizdeki fazla yağ ve kiri temizlemenize yardımcı olur. Doğal nemlendirici olan gül suyunu tonik olarak kullanıp, cildinizde tıkanmış gözeneklerden kaynaklı sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

shutterstock-521830459-custom.jpg

Doğal Hindistan cevizi yağı ile cildinizi nemlendirirseniz oluşan sivilceler kurur ve gözenekleriniz daha sık hale gelerek evde sivilce kurutma noktasında oldukça etkili bir çözüm elde etmiş olursunuz. Sivilcelerinizde ciddi bir artış söz konusuysa makyajlarınızı da gül suyuyla temizleyebilirsiniz.

Uygulanışı: Uykudan önce temizlenen yüzünüze, parmak ucunda olacak şekilde Hindistan cevizi yağı sürün ve tüm yüzünüze eşit miktarda uygulayın.

KAHVE TELVESİ

kahve-bal-limon-maskesi-ne-ise-yarar-sivilceye-iyi-gelir-mi-kullananlar-ve-yorumlar.jpg

Şekersiz içilen kahve telvesini yüz bölgenize sürdüğünüzde evde akne tedavisi için güçlü bir peeling etkisi yapacaktır. Türk kahvesinin tanecikleriyle sivilcelerinizi temizleyebilirsiniz.

Uygulanışı: Makyajınızı temizledikten ya da ılık bir duştan sonra burun, alın ve çene bölgenize bir miktar kahve telvesini masaj yaparak uygulayın. 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.