Şirketi vergi ödemedi 'Japon bürokrat istifa etti

Şirketi vergi ödemedi 'Japon bürokrat istifa etti
Japonya’da Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı Kanda Kenji, firmasının son 10 yılda emlak vergilerini dönemsel olarak ödemediğini itirafının ardından istifasını verdi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı Kanda Kenji, firmasına ait arazi ve mal varlıklarını kapsayan sabit emlak vergilerinin, 2013-2022 yılları arasında 4 defa ödenmediği itirafında bulundu.

Emlak vergilerinin ödenmemesi nedeniyle firmasına ait arazi ve mal varlıklarına el konulduğunu, bunun kamuoyuna yansıdığını belirten Kanda, Japon halkından özür dileyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

'HALKIN GÜVENİNİ SAĞLAMAK İÇİN GEREKLİ'

Haberde Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Kanda'nın istifasını ciddiye aldıklarını belirterek, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz. Halkın güvenini yeniden tesis için yapmamız gereken bu." dediği de yer alıyor.

Japonya'da haftalık yayımlanan bir aktüel derginin bu ay başındaki sayısında çıkan bir haberde, Kanda Kenji'ye ait firmanın, farklı zamanlarda vergi kaçakçılığı yaptığı iddiaları yer almıştı.

Kanda, geçen hafta, iddialara cevap vermeyip siyasi mesaisi nedeniyle vergi muhasebeciliği işlerinin azaldığını belirterek, "Diğer konular ofis personeline bırakıldı. Bu işlere karışamayacak kadar meşguldüm." ifadesini kullanarak kendisini savunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.