Sigara içenler dikkat! Akciğerleri temizleyen en etkili besinler

Sigara içenler dikkat! Akciğerleri temizleyen en etkili besinler
Akciğer sağlığını korumada bazı besinler büyük önem taşıyor. Beslenme düzenine bazı besinleri ekleyerek akciğerlerin temizlenmesi mümkün.

Zencefil, kekik, kereviz, keçiboynuzu, üzüm çekirdeği gibi akciğeri temizleyen besinleri tüketerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

İşte akciğerleri temizleyen en etkili besinler şu şekilde:

Zencefil

shutterstock-662975362-custom.jpg

Listenin başında zencefil geliyor. Bitki çaylarının içerisinde sık sık kullanılan zencefil, iltihap karşıtı özellikleri ile ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Kış aylarında daha fazla tüketilen bu besin, toz olarak da kullanılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen zencefili hem bitki çaylarında, hem de yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz.

Kekik

kekik.jpg

İçeriğinde bulunan eterli uçucu yağlar nedeniyle akciğerleri temizleyen diğer besin ise kekiktir. Özellikle göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkili olan kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarına ve öksürüğe karşı iltihap gidericidir. Kurutularak çay olarak tüketimi mümkündür. Yağ olarak da balık, et ya da çorbaların içerisine katıp yenebilir, salatalarla tüketilebilir. Kekiği doğrudan kaynatıp suyunu da içebilirsiniz.

Kereviz

faydali-besin-7-custom.jpg

Kanserojen maddelere karşı oldukça etkili olan kereviz, ciğerlerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Kerevizi dilerseniz pişirerek dilerseniz de çiğ olarak tüketebilirsiniz. Yüksek tansiyonu düşürücü ve ödem atıcı özelliğiyle pek çok faydası bulunan kerevizin kök kısmı genellikle yemeklerde yaprakları da çorbalar da kullanılmaktadır. Sapları ise çiğ olarak ya da salataya katılarak tüketilebilir. Özellikle haşlama olarak tüketildiğinde akciğerde oluşabilecek hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor.

Keçiboynuzu

keciboynuzu.jpg

Genellikle pekmez yapımında kullanılan keçiboynuzu, detoks besinlerinden biridir. Vücudu toksinlerden arındırmasıyla bilinen bu besin, akciğerler için de son derece etkilidir. Çiğ bir şekilde tüketilebilir.

Üzüm Çekirdeği

zum.jpg

Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak dışarı atılmasını sağlayan üzüm çekirdeği, kanser karşıtı bir besindir. Akciğerlerin temizlenmesinde etkili rol oynayan üzüm çekirdeğini çiğ bir şekilde tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.