Şiddetli kar yağışı geliyor Meteoroloji'den o illere sarı ve turuncu alarm

Şiddetli kar yağışı geliyor Meteoroloji'den o illere sarı ve turuncu alarm
Yeni hava durumu raporu yayınlandı. Türkiye'nin büyük bölümünde soğuk ve kar hakim olacak. Meteoroloji 31 il için sarı ve turuncu renkli uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünün çok bulutlu ve yağışlı olacağı öngörülüyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, bu gece saatlerinden itibaren Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek bölgeleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney bölgelerinde şiddetli olacağı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik göstermeyeceği öngörülüyor.

kar-yagisi-aa-1830180.jpg

KUVVETLİ KAR VE YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının yükseklerde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Ayrıca Hatay ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de kuvvetli yağmur ve sağanak yağış görülecek. Yağışların zamanla Gaziantep, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Mardin ve Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Yağışların neden olabileceği sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.