SGK uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek açıkladı 'Milyonlarca çalışana piyango vurdu'

SGK uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek açıkladı 'Milyonlarca çalışana piyango vurdu'
Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de pek çok vatandaş kendi arzu ve isteğiyle işten ayrılıp kıdem tazminatı alma hakkına sahip. İşe başlama tarihlerine göre sigorta prim gün sayısını ve sigortalılık sürenizi tamamladığınızda kıdem tazminatı alabilirsiniz.

para-41.jpg

Milyonlarca vatandaş kıdem tazminatı konusunda detayları internet üzerinde araştırmaya devam ediyor. Bu noktada SGK uzmanları da detayları canlı yayında aktarıyor. Onlardan biri ise Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi.

Özgür Erdursun, 2024 yılının kıdem tazminatı açısından şu ifadelerde bulundu:

“8 Eylül 1999 tarihine kadar sigortalı olanlar 15 yıl 3 bin 600 prim günüyle tazminatlarını alabiliyorlardı. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanlarda 30.04.2008'e kadar 4 bin 500 prim gününü tamamlayanlar kıdem tazminatını alabilirler. 7 bin günü olan kişiler de 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olmuşlarsa 30.04 2008'e kadar 7 bin günleri tamamlandığında sigortalık süresi olmadan kıdem tazminatını alabiliyorlar.”

ozgur-erdursun-2.jpg

Erdursun kıdem tazminatında 25 yıllık sigortalık süresi ve 4 bin 500 gün 9 Eylül 1999 tarihi itibariyle sigortalılığı başlayanların, 30.04.2008’e kadar sigortalı olanlarda 4 bin 500 günle 25 yıl sigortalılık süresi gibi bir ayrıntının olduğunu belirtti. Erdursun, 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren artık EYT'li olmayanda ve 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan kişiler de yavaş yavaş kıdem tazminat hakkını elde edeceklerinin altını çizdi. Erdursun, “Kısacası artık 25 yıllık sigortalık süresini de tamamlama dönemleri başlıyor. 4 bin 500 prim günüyle kendi isteğinizle işten ayrılıp kıdem tazminatı alma hakkınız var“ dedi.

Erdursun, kıdem tazminatını alırken son çalışılan yer de en az bir yıllık çalışmanın da olmasının gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.