SGK düğmeye bastı 1 ay süre verildi 'O tarihte başvuranlar yüzde 50 daha az prim ödeyecekler'

SGK düğmeye bastı 1 ay süre verildi 'O tarihte başvuranlar yüzde 50 daha az prim ödeyecekler'
O tarihi kaçırmamalarını ısrarla dile getiren uzaman detaylarıyla açıkladı...

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada; Askerlik ve doğum borçlanması asgari ücrete bağlı olarak değişen ödemelere değindi.

BURADA HESAPLAMA ŞU ŞEKİLDE OLUYOR

Asgari ücretin yüzde 32’si oranında belirleniyor. Bu günlük 30’a bölünerek belirleniyor. Şu anda bu tutar 143.08 TL’dir. Asgari ücrete yüzde 50 oranında artış öngördüğümüzde bu tutar da yüzde 50 oranında artacak ve 214.62 TL’ye yükselecektir. Her gün için bu kadar tutar bir yükseliş söz konusu olacaktır.

Örnek vermek gerekirse bu tutar 500 günlük bir askerlik borçlanması ya da doğum borçlanması şeklinde olacaksa şu anda bu kişiler 71 bin 541 TL ödeme yaparken, yeni dönemde asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geleceği varsayılırsa bu tutar 107 bin 312 TL’ye yükselecektir.

asgari-ucret-1-001.jpg

YAKLAŞIK 26 BİN TL’LİK ARTIŞ SÖZ KONUSU OLACAKTIR

Aralık ayı içerisinde borçlanmaların tamamlanmasını tavsiye edebiliriz bu borçlanmayı yapmayı düşünenler yüzde 50 oranında daha az prim ödeyeceklerdir. 500 gün üzerinden hesaplama yaptığımızda 26 bin TL daha az ödeme yaparak borçlanmalarını tamamlayacaklardır.

asgari-ucret-8.jpg

‘BAŞVURUYU ARALIK AYINDA YAPIN’

Başvuru tarihi çok önemli. Başvuruyu aralık ayı içerisinde yaptığınızda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sizin bu şartlara haiz olup olmadığını araştıracak ve bu bir süre alacaktır. Siz borçlanma şartlarına uygunsunuz dediğinizde size primleri ödemek için 1 aylık süre tanınacaktır.

Burada hemen bugün müracaatı yapar yapmaz ödeme zorunluluğu yok. Aralık ayı içerisinde bu borçlanmayı düşünenlerin müracaatlarını yapmalarını önemle tavsiye ediyoruz. Hemen ödemeyeceklerdir. Toplamda 45-60 gün arasında 2023 yılı fiyatlarından ödeme yapacaklardır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.