Sevdiklerinizle birlikte iyi bayramlar Türkiye’m

Sevdiklerinizle birlikte iyi bayramlar Türkiye’m
Ramazan’ın ardından sonunda bayrama kavuştuğumuz şu gün tüm vatandaşlara iyi bayramlar…

Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 itibarıyla geldi. Tüm vatandaşlar bayram namazından sonra bayramlaşmaya başladı. Yollara düşen çoğu vatandaş, akraba ve tanıdık ziyaretleri için kapıları aşındıracak.

Evlerde başlayan Ramazan Bayramı telaşı, sofralara da yansımaya başladı. Bir ay boyunca sahur ve iftar geçiren birçok kişi bayram yiyecekleriyle donatılmış sofralara oturmaya başladı. Bayram öncesi yardıma muhtaç kişiler de pek çok hayırsever vatandaş tarafından unutulmadı. 11 ayın sultanı Ramazan’ın sona ermesiyle bayram coşkusu çocuk büyük demeden herkesin içine yerleşti. Peki, sevdiklerinize gönderebileceğiniz en özel bayram mesajları neler?

14393f3e28254210df188846c1acffac.jpg

RAMAZAN BAYRAMI’NIN 1. GÜNÜ GELDİ

Ramazan ayının bitmesiyle kutlanan Ramazan Bayramı üç gün boyunca sürer. Bu bayramın Osmanlı döneminde anılmaya başlanan adı ise Şeker Bayramı’dır. Bu sebeple Ramazan Bayramı veya Şeker Bayramı olarak bilinir.

Ramazan Bayramı, hicretin 2. yılından sonra kutlanmaya başlamıştır. İslam peygamberi Hazreti Muhammed tarafından bu bayramda yapılması gereken törenler ve ibadetler şekillendi.

66150f60e73d8757be50b971.webp

Ramazan Bayramı, bir ay boyunca tutulan orucun sonunu ifade ederek Müslümanların coşkuyla kutladığı bir bayram olarak anılır. İlk gün camilerde bayram namazı kılınarak bayramlaşmaya başlanır. Üç günlük bayram boyunca akraba, eş, dost ziyaretleri gerçekleştirilir, küçükler büyüklerin ellerini öper. Evlere gerçekleştirilen ziyaretlerde kolonya ve şeker ikramı yapılır.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA ORUÇ TUTULUR MU?

Ramazan Bayramı gelince oruç tamamlanmış olur, Ramazan ayının bittiği anlaşılır. Şevval ayının birinci günü olan bayramın ilk günü ve bayramda artık oruç tutulmaz. Müslümanlar bayramlaşmaya ve misafirlikte ikram edilen yiyeceklerden yemeye başlar.

EN GÜZEL RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Sevdiklerinin ziyaretine gidemeyen, uzakta olan kişiler Ramazan Bayramı’nda mesaj yoluyla kutlamak ister. İşte bu yüzden en güzel bayram mesajları arayışına girilir. Sevdiklerinize özel bir bayram mesajı atmak istiyorsanız şu mesajları deneyebilirsiniz:

maxresdefault-001.jpg

Kalpler bir, sofralar bereketli, yüzler mutlu olsun. Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Hayırlı bayramlar…

Mutlu bir hayat, önemsendiğiniz dostluklar, paylaşmayı seven aile birliği sizinle olsun. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Sofranız afiyet dolu, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, Kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, bayramınız mübarek olsun.

Ramazan ayının bereketi, bayramın huzuru, kalplerimizin coşkusu hepimizi kucaklasın. Nice mutlu bayramlar geçirmeniz dileğiyle. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.