Selçuk Geçer'den yatırımcıları titretecek açıklama: Geri sayım başladı

Selçuk Geçer'den yatırımcıları titretecek açıklama: Geri sayım başladı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer piyasalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dolar kurundaki yaşanacakları söyleyen Geçer, KKM'den vazgeçildiği anda neler olacağına değindi.

Medyabar'ın haberine göre, ekonomist Selçuk Geçer “Dolarda geri sayım başladı. Kur korumalı mevduat KKM sıkışması” adını verdiği yeni paylaşımında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Kur korumalı mevduat uygulamasından vazgeçildiği anda neler yaşanabileceğine değinen Geçer, ekrandaki dolar kuru ile kapalı çarşıdaki dolar kuru arasında oluşacak makas farkına değinerek “Gördüğünüzde şaşırmayın. İşin gerçeği bu” diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KKM’den çıkan adam Türk lirası, mevduata gitmezse ya da borsaya kaçmazsa döviz almaya kalkarsa bu kara borsa ortamına doğurur” diyen Selçuk Geçer, “ Merkez Bankası'nın bunu karşılayacak parası yok” diyerek ekledi.

Geçer “Ekrandaki dolar kuru 27-28-30 dolar olacak ama Kapalıçarşı'da 40 lira, 50 lira, 150 liralık dolar kuru ile karşı karşıya alınacak. Bu rakamları gördüğünüzde şaşırmayın. İşin gerçeği bu. Daha önce bunu kısmi olarak yaşamıştık.”

Ünlü ekonomist “İnsanların döviz talebini arttırır ve şirketleri panikletirseniz Merkez Bankası bunu karşılayamadığı için önce Merkez Bankası rezervleri çöker. Millet nereden ne kadar dolar buluyorsa almaya çalışır.”

Ekonomist Selçuk Geçer: “Bu ülkenin esas durumlarına reel sorunlarına dönelim” diyerek alım gücünün günden güne azaldığını şu sözlerle ifade etti:

“Reel sektör kan ağlıyor. İnsanlar kan ağlıyor. Emekliler, memurlar, işçiler herkes satın alma gücünü kaybetmiş durumda. Dar gelirli dışında orta gelir sayılan ve üst gelir seviyesinde olan beyaz yakalılar bile orta gelir seviyesinin altına düşüp yoksullaşma sınırına gelmiş durumda. 50 bin lira maaş alan adam geçinemiyor bu ülkede.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.