Dev ilaç üreticisi iflasın eşiğinde! Borcu dağları aştı

Dev ilaç üreticisi iflasın eşiğinde! Borcu dağları aştı
Küresel ekonomik kriz birçok dev şirketin iflasına neden oluyor. Son haber bu kez ilaç devinden geldi. ABD'nin en büyük ilaç şirketlerinden Mallinckrodt ikinci kere iflas başvurusunda bulundu. İlk hedef 1.9 milyarlık dolarlık borcu eritmek.

ABD'nin en büyük ilaç şirketlerinden Mallinckrodt ikinci kere iflas başvurusunda bulundu. Rite Aid ile birlikte Mallinckrodt şirketinin de iflas etmesi, ABD'de sağlık sektöründe neler oluyor sorusunu da beraberinde getirdi.

Breakingnews.ie'de yer alan habere göre, İrlanda merkezli Mallinckrodt isimli site ikinci kez iflasını istedi. İlk hedef 1.9 milyarlık dolarlık borcu eritmek.

İlaç üreticisi Mallinckrodt, şirketin ve bazı birimlerinin ABD'de üç yıl içinde ikinci bir iflas başvurusunda bulunduğunu ve en yeni yeniden yapılandırma planının borcunu yaklaşık 1,9 milyar dolar azaltmayı öngördüğünü söyledi.

tgret.jpg

İrlanda merkezli şirket, opioid krizi mağdurlarına olan borcundan 1 milyar dolar kesinti yapacak bir borç azaltma anlaşmasına vardıktan sonra Bölüm 11 işlemlerini başlattı.

Şirket, en büyük opioid üreticilerinden biridir. Aynı zamanda multipl skleroz ve çocuk spazmlarını tedavi etmek için kullanılan Acthar Gel gibi jenerik ve markalı ilaçlar da üretiyor.

BİR DAVA KAPANIYOR BİR DAVA AÇILIYOR

2020 yılında da iflas başvurusunda bulunan Mallinckrodt, yüksek düzeyde bağımlılık yaratan opioid ilaçlarının satışını artırmak için aldatıcı ve yanıltıcı pazarlama taktikleri kullandığı iddiasıyla 3.000'den fazla davada davalıydı.

hth.jpg

Yapılan açıklamada, mahkeme onayından sonra şirketin nakitten oluşan 450 milyon dolardan fazla likiditeye sahip olacağı ve bazı alacaklılarından 250 milyon dolarlık yeni finansman taahhütleri alacağı belirtildi.

İlaç üreticisi, ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi'ne açtığı davada Mallinckrodt'un tahmini varlık ve yükümlülüklerini 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında listelediğini söyledi.

Şirket, mahkeme denetimindeki süreci kilit paydaşlarının desteğiyle 2023'ün dördüncü çeyreğinde tamamlamayı bekliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.