Selçuk Geçer ‘tepe taklak olacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran krallar gibi yaşayacak’

Selçuk Geçer ‘tepe taklak olacak’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran krallar gibi yaşayacak’
Selçuk Geçer, 'tepe taklak olacak' diyerek yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

Selçuk Geçer, yatırım aracını işaret ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlardan biri de döviz yatırımları oldu. Dövizde yaşanan ciddi artışlar neticesinde yatırımcıların dikkati çekiyor.

DOLARA NEBATİ ETKİSİ

2019 yılında 5 TL civarında olan dolar 2024 yılında 32,49 TL’ye kadar yükseldi. Öyle ki bu ciddi artış sonrası geleceği merak ediliyor. Dolar üzerinde yaşanan bu yükselişin en temel sebebi ise Türkiye’deki ekonomik politika gösteriliyor. Nebati döneminde yapılan enflasyon düşürme politikası olumlu sonuç vermemişti.

altin.webp

EKONOMİYE ŞİMŞEK ETKİSİ İŞE YARADI MI?

Bu sebeple Mehmet Şimşek’in başa gelmesi ile beraber ekonomik anlamda ciddi reformlar ele alındı. Onlarda biri ise faiz artışları oldu. Merkez Bankası politika faizini son olarak yüzde 50 seviyesine kadar çıkardığını duyurmuştu. Ekonomik anlamda dövizi düşürmeye yönelik adımlar atılsa da doların geleceği ise bilinmiyor.

GEÇER: BU İŞLER FONLA YÜRÜMEZ

Ancak ekonomi uzmanı Selçuk Geçer, doların geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu. ‘Dolar tepe taklak olacak’ başlığı ile söze başlayan Geçer, “Merkez Bankası'nın kasasına 18 milyar dolar para girecekmiş gibi açıklama yaparsan güvenilirliğini yerle bir edersin. Gaye Erkan gibi çıkıp ‘1 trilyon, 50 trilyon ve 50 milyar dolarlık fon bulduk’ diyerek bu işleri yürütemezsiniz. Bunun altını çizelim” dedi.

t-c3-bcrk-liras-c4-b1.jpg

“DOĞRU SEVİYEYE GETİR”

Geçer, doların düşmemesini ise şu şekilde açıkladı;

“Dolar hani düşüyordu, düşecekti, düşmeye devam edecekti, 10 lira 20 lira olacaktı. Olması gereken şey bu zaten. Dolar kurunun adım adım yukarıya doğru itilmesi gerekiyor. Sen doları aşağıda tutmak için para harcayarak bir bedel öderken, yabancıları da ülkeye getiremiyorsan, diğerlerinde dolara gitmesine sebep oluyorsun. O zaman, doları doğru seviyeye getir”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.