Selçuk Geçer 'sakın' diyerek uyardı 'Oraya yatırım yapanın parası cayır cayır yanacak'

Selçuk Geçer 'sakın' diyerek uyardı 'Oraya yatırım yapanın parası cayır cayır yanacak'
Ünlü ekonomist, o piyasa hakkında kritik uyarılarda bulundu.

Birçok yatırımcı elindeki birikimi katlamak için bazı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada 45 bin dolar seviyesine dayanmış olan kripto piyasaları dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin konusunda ‘sakın’ diyerek Spot Bitcoin ETF’i işaret etti.

12 Ekim’de 26 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin, şu anda 44 bin seviyesinde işlem görüyor. Yüzde 47 gibi bir kazanç sağlayan Bitcoin, konusunda bazı yatırımcılardan kritik uyarılar geldi.

bitcoin.jpg

SPOT BİTCOİN NEDİR

“Spot Bitcoin ETF" Bitcoin'in spot (anlık teslimat) piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak biliniyor.

bitcoin-21.jpg

10 OCAK KRİTİK GÜN

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) ETF başvuruları için en yakın son tarih 10 Ocak 2024 ve bu tarihten önce bir karar alabileceği ön görülüyor. Onaylanması halinde Bitcoin üzerinde büyük yükselişler bekleniyor.

GEÇER: ŞU ANDA KRİPTO BORSASI BULANIK GÖRÜNÜYOR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yatırımcılara uyarıda bulunarak şu anda kripto alımlarının yanlış olacağını açıkladı. Geçer, nedenlerini ise şu ifadeler ile anlattı:

“Ocak 10'da spot ETF’ler konusunda izin verirlerse Bitcoin’i 50 bin dolarda alın. Ama şu anda her şey biraz bulanık görünüyor. Bir şeyler netleştiği zaman almak daha akıllı olur. Kısacası FED’ten faiz indirim sinyali geldi ve spot ETF’lerde ilgili karar olumlu çıkarsa bugün 40 dolardan almadığınızı, gidin 60 dolardan alın.”

maxresdefault.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.