Milyonları ilgilendiren flaş gelişme 'Asgari ücrette tarih belli oldu'

Milyonları ilgilendiren flaş gelişme 'Asgari ücrette tarih belli oldu'
Yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte tarih netleşmeye başladı.

Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren asgari ücret zam oranına yapılacak artış merak ediliyor. İkinci toplantının ardından gözler üçüncü toplantıya çevrildi. Karar'ın yer verdiği haberde yeni asgari ücret için pazarlıkların hafta başında açıklanması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş, yıl sonu yapılacak olan zamma odaklandı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte hızlanmaya başlandı.

para-3.jpg

İKİ TOPLANTIDAN RAKAM ÇIKMADI

11 Aralık’ta yapılan ilk toplantının sonrasında 18 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, müzakereler yapıldı. Toplantıda herhangi bir ücret ise çıkmadı.

GÖZLER ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA

Son olarak gözler üçüncü toplantıya çevrildi. Ücrete ilişkin ilk rakamların çıkmasının beklendiği toplantının günü ise merak ediliyor. Gelecek haftanın ilk günlerinde asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

para-41.jpg

ŞU ANDA ÇALIŞANLARA VERİLEN ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak veriliyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş olurken, bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.