Selçuk Geçer büyük oyunu ortaya çıkardı ‘Ev alacaklar aman dikkat’

Selçuk Geçer büyük oyunu ortaya çıkardı ‘Ev alacaklar aman dikkat’
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut verilerinin görünmeyen korkutucu yüzünü açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut alacaklara uyarıda bulunarak verilerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Milyonlarca konut sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı artmaya devam ediyor. Öyle ki konut sahibi olanların sayısı yüzde 0,5 oranında düşüş yaşadı. Hayat pahalılığı ile ev konutlarındaki fahiş artışların konu sahiplerinin azalmasının neden olduğu da belirtiliyor.

KONUT SAHİBİ OLANLARIN ORANI AZALDI

TÜİK verilerine göre; oturulan konuta sahip olanların oranı önceki yıla göre 0,5 puan azalarak 2023 yılında yüzde 56,2 olarak kaydedildi. Kirada oturanların oranı yüzde 27,8, lojmanda oturanların oranı yüzde 0,9, kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 15,1 şeklinde belirlendi.

konut.webp

GEÇER: RAKAMLAR BUNUN ÇOK ÖTESİNDE

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, TÜİK’in açıkladığı konut verilerini aslında enflasyon gibi gerçeği yansıtmadığı belirtirken, “Oturulan konuta sahip olanların oranı geçen yıla göre 0.5 puan azalmış. Bana göre, takribi yüzde 2 civarına denk geliyor. Kısacası insanlar artık ev alamıyorlar. Bana göre son derece itidalli ve gerçek dışı veriler olduğu kanaatindeyim. Çünkü aynı enflasyonda olduğu gibi bunun çok daha ötesinde bir rakam var. Avrupa’da beyin cipi geliştiriliyor. Biz ise yanlış verilere rağmen yoksulluk gittikçe artmaya devam ediyor. Türkiye'de insanlar konut almayı hayal bile edemiyor.” dedi.

selcuk-gecer-16.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.