Seçimlerin ardından yüzde 110'a yakın zam yapıldıktan sonra: Akaryakıta indirim geliyor

Seçimlerin ardından yüzde 110'a yakın zam yapıldıktan sonra: Akaryakıta indirim geliyor
Seçimlerin ardından seçilen iktidarın yüzde 110'a yakın yaptığı zamdan sonra akaryakıta indirim geleceği belirtildi. İşte detaylar...

Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) üç kat artırılmasının sonrasında peş peşe gelen zamlarla akaryakıt fiyatları litre başı 40 TL'ye yaklaştı. Öte yandan akaryakıt zamlarından beli bükülen araç sahiplerine indirim haberi geldi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından üç ayda yüzde 110'a yakın bir zamla ulaşılan bu yüksek fiyatların ardından, motorin fiyatlarında bir düşüş yaşanacak.

Sektör kaynaklarından aldığımız bilgiler doğrultusunda , motorine litre başına 1,20 Türk Lirası indirim yapılacağını açıkladı. Bu indirim, 6 Eylül Çarşamba saat 00.01'den itibaren geçerli olacak ve İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin litre fiyatını 37,83 TL'den 36,63 TL'ye düşürecek.

Hükümetin "Susun. Sesinizi çıkartmayın" indirimi yapacağını belirten bir vatandaş "Hükümet bütçe açığını kapatmak için 3 ay gibi kısa sürede yüzde 100'ün üzerinde akaryakıta zam yaptı. Homurdanmalar başlayınca "Susun alın size indirim" dedi. Bu indirim fazla sürmez haftaya ya salı ya da cuma günü zam yapar yine" yorumunu yaptı.

Ayrıca, motorin fiyatları Hakkari, Mardin, Ağrı, Adıyaman ve Batman gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerinde 38 TL civarına gerileyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.