Saray'a 70 bin avroluk çok sayıda Hollanda atı alınmış!

Saray'a 70 bin avroluk çok sayıda Hollanda atı alınmış!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi için Hollanda’dan her biri 70 bin avro değerinde çok sayıda at satın alındığı bilgisine ulaştığını söyledi. Özel, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Diken''de yer alan habere göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere Hollanda’dan her biri 70 bin avro değerinde birçok at satın alındığını belirtti. Özel, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Özgür Özel, önergesinde şunları kaydetti:

-Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği’nin görevleri, resmi bayramlar ve devlet törenlerinde atlı tören kıtasını oluşturmak, binicilik müsabakalarında ülkeyi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsil etmek, Kara Kuvvetleri’nin at ve binicilikle ilgili kadrolarına personel yetiştirmek, ihtiyaç halinde teşkil edilecek süvari ve atlı birliklere çekirdek kadro oluşturmak olarak tanımlanmaktadır. Birlik bünyesinde 130 at bulunduğu belirtilmektedir.

-Cumhurbaşkanının yabancı devlet başkanlarını resmi törenle karşıladığı faaliyete katılan Atlı Tören Kıtası’ndaysa 41 at bulunduğu ifade edilmektedir.

-Tarafıma ulaşan bilgiye göre, cumhurbaşkanlığı bünyesine yakın bir geçmişte Hollanda’dan, her biri 70 bin avroya denk gelen 1 milyon 400 bin TL tutarında çok sayıda at alındığı ifade edilmektedir. Bu tutarın cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödendiği belirtilmektedir.

-Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik kriz içinde bulunduğu, enflasyonun dizginlenemediği, işsizlik oranının düşürülmediği böylesi bir dönemde bu atların nasıl bir ihtiyaçtan alındığı bilinememektedir.

Özgür Özel, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

-Hollanda’dan, cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere kaç adet at alınmıştır? Söz konusu atların özelliği nedir? Hangi özellikleri nedeniyle tercih edilmiştir?

-Bu atlar ne zaman alınmıştır? Bu atlar teslim alınmış mıdır? Bu atlar ne amaçla kullanılacaktır?

-Bu atlar için ne kadar ödenmiştir? Ödenmesi gereken miktarın tamamı ödenmiş midir?

-Bu kadar sıkıntılı bir süreçte bu alımı israf olarak değerlendiriyor musunuz?

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.