Özgür Özel 15 Temmuz'u anlattı

Özgür Özel 15 Temmuz'u anlattı
CHP Grup Başkanvekili Özel,"15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımızı ne ben ne de Türkiye unuttu, unutmayacağız da" dedi.

Özgür Özel 15 Temmuz'u anlattı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclise gelen milletvekillerinden olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

"15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımızı ne ben ne de Türkiye unuttu, unutmayacağız da." diyen Özel, Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini söyledi.

Siyasi iktidarların ancak milletin iradesi doğrultusunda sandıkta değişebileceğini belirten Özel, bunun dışındaki müdahaleleri kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Özel, şöyle konuştu:

"Bu ülke darbelerden çok çekti. CHP olarak seçimlere girer çıkarız, yeneriz yeniliriz ama asla darbecilere yenilmeyiz, darbecilere teslim olmayız. Teslim de olmadık. Darbeciler, 'biz darbeye kalkıştığımızda Erdoğan düşmanları arkamıza geçer' diye düşündü. Ama yanıldılar. Çünkü İktidar mücadelesi sadece sandıkta olmalı. Sandık dışında verilen görevi kabul etmek vatana ihanet etmektir. O gece yaşananları bugün bir kez daha düşündüğümde Parlamentomuzun çok ama çok önemli bir görevi yerine getirdiğini bir kez daha söylemeliyim."

"Tepemize bombalar yağarken konuşmalar yaptık"

Darbe girişimi sırasında önce CHP Genel Merkezinde toplandıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu taşıyan uçağın İstanbul'a inmesinin ardından kendisiyle görüştüklerini anlatan Özel, Kılıçdaroğlu'nun darbeye karşı var güçleriyle direnmeleri talimatını verdiğini dile getirdi.

Bu talimat üzerine, milletvekili olmayan Parti Meclisi üyelerinin Genel Merkezde kalmaları ve Genel Merkezin de açık kalması, milletvekillerinin tamamının ise Meclise gitmesini kararlaştırdıklarını aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Meclise gelmeden önce de TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat ile telefonla görüşerek, 'biz yanınızdayız, ne yapmak gerekiyorsa birlikte yapacağız, karşı çıkalım' dedim. Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Bir tarafta AK Parti adına Mehmet Muş, diğer tarafta partim adına ben, MHP adına Erkan Akçay. Divanda katip üyelerin görev yaptıkları koltuklarda görev yaptık o gece. Tepemize bombalar yağarken Meclis kürsüsünde konuşmalar yaptık. Genel Kurul salonunu 10 metre ile ıskalayan bombanın ardından sığınağa inme kararı alındı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve bazı milletvekilleriyle sığınakta bir odaya girerek 16 Temmuz günü TBMM Genel Kurulunda okunan ve altında 4 partinin de imzası bulunan o bildiriyi hazırladık. O günkü bildiri, bombardıman altındaki Meclisin ertesi gün açılıp, çalışma ve darbeye karşı koyma iradesi açısından çok önemliydi."

"15 Temmuz demokrasi ve özgürlük mücadelesi"

Darbelerin Türkiye'ye verdiği zararları hatırlatan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da çok sayıda vatandaşın şehit ve gazi olduğuna işaret eden Özel, "Çok yaralar aldık elbette ama 15 Temmuz darbe girişimi bir siyasi partinin tek başına püskürttüğü, tek başına karşı durduğu bir kahramanlık hikayesi değil, bu ülkenin demokrasi, özgürlük mücadelesinin tarihidir. 15 Temmuz, Türkiye açısından gerçekten büyük bir demokrasi zaferidir ve bilinmelidir ki bu birlikteliği, bu 80 milyonun birlikte yazdığı zaferi tersine çevirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.