Mandalina severler ikiye ayrılıyor. Ekşi ve tatlı mandalina türlerinden ekşi olanı mayhoş tadı nedeniyle seven çok fazla insan bulunuyor. Ancak tatlı mandalinaya göre ekşi mandalinanın bilinmeyen zararları da var. Bu yüzden ekşi mandalina tüketenlerin sağlığı olumsuz etkilenebiliyor.
Grip olmamak için kış aylarında bağışıklığı güçlendiren ve metabolizmayı destekleyen mandalina, aslında çok ekşi tüketilirse zararlarıyla da ön plana çıkıyor. Daha sağlıklı olmak için tüketilen mandalina, sadece ekşi olduğu için sağlığınızdan olmanıza neden olabilir. Öyleyse ekşi mandalinayı neden tüketmemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Peki, neden ekşi mandalina tüketilmemeli?
EKŞİ MANDALİNANIN ZARARLARI NELER?
Hem leziz hem de sağlıklı mandalina aslında zararlı bir maddeye dönüşebiliyor. Bunun için ekşi mandalina tüketimine dikkat etmek oldukça önemli. Çünkü ekşi mandalina, bilinmeyen zararları ile karşımıza çıkıyor.
Çok fazla tüketilen ekşi mandalinanın birden fazla zararı var. İşte o zararlar…
Ekşi mandalinayı çok fazla tükettiğinizde sinirler zarar görür. Aynı zamanda vücudun susuz kalmasına neden olacak şekilde kurutur.
Yaşlanmayı hızlandıran ekşi mandalina tüketimini kısıtlamak önemlidir. Ancak ekşi mandalinanın zararları bu kadarla da bitmiyor.
Fazla tüketilen ekşi mandalina midede yanma şikayetlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Asit içeriği daha yüksek olan ekşi mandalina, mide hastalıklarının görülmesine neden olur. Mide ülseri, gastrit, sindirim zorluğu gibi şikayetlerin oluşması ekşi mandalina ile mümkün. Bu yüzden ekşi mandalinadan uzak durulması gerekiyor.
Aşırı miktarda tüketilen ekşi mandalinanın ishale neden olabileceği de bilinmesi gereken detaylardan biri.
Ekşi mandalinanın bir diğer zararı dişler üzerinde görülüyor. Asidik yapısı nedeniyle ekşi mandalina diş minesine zarar vererek diş hassasiyeti oluşmasına zemin hazırlar.