Sakın bu eşyaları karbonatla temizlemeyin! Deneyen pişman oluyor

Sakın bu eşyaları karbonatla temizlemeyin! Deneyen pişman oluyor
Ev temizliğini daha kolay hale getiren popüler ürün karbonat, bazı alanlarda kullanıldığı zaman zararlı olabiliyor.

Hemen hemen her evde bulunan ve çok amaçlı olarak kullanılan karbonatı kullanımı her ne kadar önerilse de bazı yerlerde olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Örneğin çaydanlık ve kettle temizliğinde oldukça etkili olan karbonatın alüminyum eşyalarda kullanılması tavsiye edilmiyor.

Karbonat faydalı mı? karbonatın faydaları nelerdir, Karbonat neye iyi gelir | TGRT Haber

KARBONATI SAKIN BURALARDA KULLANMAYIN!

ALÜMİNYUM VE ALAŞIMLI YÜZEYLER: Karbonat, asidik özellikleri nedeniyle alüminyum ve alaşımlı yüzeylere zarar verebilir.

DOĞAL TAŞLAR: Doğal taş yüzeyler (örneğin, mermer, granit, traverten) karbonatın aşındırıcı özelliği nedeniyle zarar görebilir.

AHŞAP ZEMİNLER: Karbonat, ahşap zeminlerdeki cilalı yüzeyleri matlaştırabilir veya hasar verebilir.

PORSELEN EMAYE YÜZEYLER: Porselen emaye yüzeylerde karbonatın aşındırıcı etkisi nedeniyle çizikler oluşabilir.

Karbonat ile Temizlik Önerileri | Karbonatın Temizlikte Etkili Olduğu

ALKALİ TEMİZLİK MADDELERİYLE BİRLİKTE KULLANIM: Karbonat, bazı alkali temizlik maddeleriyle birlikte kullanıldığında istenmeyen kimyasal reaksiyonlara neden olabilir.

ALTIN KAPLAMA EŞYALAR: Altın kaplama olan, mutfak araç gereçleri de karbonatla temizlemeye uygun değildir. Karbonatın bu yüzdelere değmesi deformansyona sebep olacaktır.

HASSAS ELEKTRONİK CİHAZLAR: Karbonatın toz formu, hassas elektronik cihazlarda ve iç mekanlarında kullanılmamalıdır çünkü toz, cihazların içine girip hasara yol açabilir.

AĞIR KİRLER İÇİN KULLANIM: Karbonat, ağır kirleri çıkarmak için en etkili çözüm olmayabilir. Bazı durumlarda, daha güçlü temizlik maddelerine ihtiyaç duyulabilir.

Sodyum bikarbonat nedir, ne işe yarar? Sodyum bikarbonat formülü, faydaları, yaygın adı ve kullanım alanları - Son Dakika Eğitim Haberleri

SERAMİK CAM OCAKLAR: Yeni ve modern görünümüyle birçok evde tercih edilen seramik ocaklar, karbonatla temizleme sırasında çizilerek hasar görebilir o yüzden karbonatla birlikte herhangi bir bileşim bu ocağın yüzeyine değdirilmemelidir.

Karbonatı kullanmadan önce, özellikle hassas yüzeylerde veya karışımlarla birlikte kullanmadan önce, yüzeyin ve kullanım alanının uygunluğunu kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, herhangi bir yeni temizlik maddesini kullanmadan önce üreticinin talimatlarını okumak da önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.