Sakatatın faydaları fark edilince fiyatı eti solladı 'Kilosu 380 TL'yi aştı'

Sakatatın faydaları fark edilince fiyatı eti solladı 'Kilosu 380 TL'yi aştı'
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini söyledi.

Kırmızı et fiyatındaki artışın ardından sakatatın fiyatında da ciddi oranda artış yaşandı.

Bazı vatandaşlar fiyatı yüksek bulduğu için almaktan vazgeçtiği sakatatın fiyatının daha da artacağı ifade edildi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto1.jpg

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, etin fiyatının 1 hafta içinde artış gösterdiğini ancak Et ve Süt Kurumu'nun müdahalesiyle artışın durdurulduğunu söyledi.

Yardımcı, canlı hayvan ithalatıyla fiyat artışının önüne geçildiğini belirtti. Kasapların satışının da düştüğünü, spekülatörlerin piyasaya zarar verdiğini de söyledi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto2.jpg

Kasapların et ve canlı hayvan ithalatına karşı çıktığını da ifade eden Yardımcı, aile işletmelerinin genişletilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Avrupa neden bize ucuza et veriyor? diyen Yardımcı, eskiden savaşların silahla olduğunu şimdi ekonomiyle yapıldığını ifade ederken besicilerin bu şekilde bitirildiğini söyledi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto3.jpg

‘ARZ- TALEP DENGESİ DE BOZULDUĞU İÇİN FİYATLAR ARTTI’

Sakatatın özellikle kış mevsiminde ilgi gördüğünü, vatandaşın daha çok işkembe, kelle, ciğer satın aldığını belirtti. Yardımcı, önceki yıllarda kesimin çok olması sebebiyle bu denli pahalı olmadığını bu aralar da kesimlerin durduğunu söyledi. Arz-talep dengesinin bozulduğu için fiyatların arttığını ve ciğerin şu anda etle yarıştığını söyledi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto4.jpg

"KUZU ETİ 370 LİRA"

Yardımcı; "Kuzu ciğeri, kuzu etinden pahalı. 330-350 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarı kuzu ciğeri. 1 kilo kıyma 400, 1 kilo kuşbaşı 440 lira. Kuzu eti 370 lira" dedi.

Son yıllarda sağlığa olan yararlarının vatandaş tarafından fark edilmesiyle ilginin arttığını söyledi. Önceleri sakatatın yüzüne bakılmadığını da açıklayan eskiden yüzüne bakılmaz, kullanılmazdı dedi.

Sözlerine şöyle devam etti;

İşkembenin kilosu 10 lira, karaciğerin 30 liraydı. Bugün 1 kilo işkembe 130 lira. Şimdilerde etten pahalı oldu.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto5.jpg

3 MÜŞTERİDEN BİRİ FİYATI GÖRÜNCE ALIŞVERİŞ YAPMIYOR

45 yıldır sakatat satışı yapan esnaf Ali Kıraç, fiyatlardaki yaşanan artış sebebiyle vatandaşın daha az sakatat aldığını ve bunun sonucunda da alışveriş yapmaktan vazgeçmediğini söyledi.

Kıraç, talebin fazla olup kesimin az olması sebebiyle piyasanın bu hale geldiğini belirtirken kendilerinde fiyatların hesaplı olduğunu söyledi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto6.jpg

Kıraç sözlerine şöyle devam etti;

Karaciğer 380, dil 400, yürek 170, işkembe 100 lira. 3'te 1 müşterimiz fiyatı görünce geri dönüyor. Fiyatlar daha artacak. Haftalık değişiyor.

"ETLE YARIŞIYOR"

Fiyatlar yükselmeden önce düzenli olarak 1 kilo karaciğer aldığını, şimdi ise alamadığını anlatan Alper Baykara ise “1 kilo alırken 750 grama düşmüştü. Şimdi yarım kilo alabiliyorum. Etle yarışıyor, hatta etten de pahalı olduğunu gördüm" dedi.

sakatat-fiyatlari-eti-solladi-1006-dhaphoto8.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.