İslam Memiş bombayı patlattı 'Borsada hisseler bayram edecek'

İslam Memiş bombayı patlattı 'Borsada hisseler bayram edecek'
Ünlü ekonomist İslam Memiş, ‘alın’ diyerek yaşanan düşüşlerin büyük bir alım fırsatı olduğunu açıkladı.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, ‘alın’ diyerek yaşanan düşüşlerin büyük bir alım fırsatı olduğunu açıkladı.

Birçok yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu noktada dolar, borsa, altın ve bitcoin son dönemlerde tercih edilen yatırım araçları arasında oldu.

Ünlü ekonomist İslam Memiş’te birçok yatırımcıya seslenerek alınması yönünde uyarıda bulundu. Memiş, Mart ayından sonra enflasyon rakamlarında aşağı yönlü bir hareketlenme göreceğinin altını çizerken önemli olan enflasyon rakamlarının pazar tezgahlarına yansıması olduğunun altını çizdi.

Memiş, dolarda yukarı yönlü ataklar beklediğini belirtirken, dolar kurundaki bu yükselişler enflasyon rakamlarını desteklemeye bir şekilde devam edeceğini belirterek yılın ilk başlarında 30 seviyelerini geçeceğini de söyledi.

dolar.jpg

MEMİŞ'TEN ONS ALTIN UYARISI

Gram altın TL fiyatının serbest piyasalarda şu an itibariyle 2 bin 60 TL seviyesinde ekrana yansıyanın ise bin 969 TL olduğuna değinen Memiş, arada büyük bir fark olduğunu ve buna dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Yılın ilk çeyreğinde gram altının 2 bin 150 ila 2 bin 200 TL seviyesini bulacağını Memiş, söyledi.

btc-altin.png

BORSA REKOR KIRACAK

Bitcoinin durumunun şu an için belirsiz olduğunu vurgulayan Memiş, “Bitcoin tarafında 38 ila 48 bin dolar aralığını takip edilmesini öneriyorum.” dedi.

Borsaya girecek vatandaşlara seslenen Memiş, son dönemde yaşanan düşüşlerin bir alım fırsatı olarak gördüğünü belirtti. Memiş, “Yılın ilk çeyreğinde 9 bin puan seviyesini BİST’te bekliyorum.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.