Polis anlattı çocuklar dinledi! Peki sorun çocuklarda mı?

Polis anlattı çocuklar dinledi! Peki sorun çocuklarda mı?
Erzincan'da yapılan bir uygulama, suça sürüklenen çocuklarla ilgili başlıktaki soruyu akıllara getirdi. Erzincan polisi çocuklara anlattı ama bilimsel çalışmalar sorunun ailelerde olduğunu ortaya koyuyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, öğrencilere suçtan korunma yöntemlerini anlattı.

Polis ekiplerince, kent merkezinde bulunan okullarda kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile çocuk polisinin görevleri konularında öğretmen ve öğrenciler bilgilendirildi.

Yapılan açıklamada, “Kişisel/Genel Güvenlik ve Suçtan Korunma Yöntemleri, Çocuk Polisinin Görevleri, Güvenli İnternet ve Trafik Güvenliği” konularında bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

polis.jpg

Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu, Erzincan Fen Lisesi, 75. Yıl Anaokulunda toplam 320 öğrenciye ve öğretmenlerine ulaşıldığı, eğitimde; 340 adet güvenli internet kullanımı, dijital okuryazarlık, dolandırıcılık konularını içeren broşür dağıtıldığı belirtildi.

Eğitim faaliyetlerinin okul sezonu boyunca devam edeceği öğrenilirken, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt tarafından öğrenci velilerine hitaben yazılmış mektuplar da öğrencilere verildi.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK'in suça sürüklenen çocuklarla ilgili verileri, güvenlik birimine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olayları kapsıyor.

2017 - 2021 yıllarını kapsayan istatistiklere göre, güvenlik birimine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olayların 132 bin 943'ü suça sürüklenme nedeni ile gerçekleşti. Bu çocukların % 36,6'sına yaralama, % 27,2'sine hırsızlık, % 5,1'ine uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak, % 4,3'üne tehdit, % 3,8'ine ise cinsel suçlar isnat edildi.

cocuk.jpg

EN ÖNEMLİ ETKEN AİLE

Bilimsel araştırmalar, ergen suçluluğunun en temel iki öğesi olarak; aile yapısının bozulması veya aile içi şiddet ve akran gruplarının etkili olduğunu gösteriyor.

Bu noktada, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt tarafından velilerine hitaben yazılmış mektuplar çok daha büyük önem taşıyor.

CHP'Lİ İLGEZDİ'NİN RAPORUNDAN

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı ve geçen yılın ağustos ayında kamuoyu ile paylaştığüı ‘Suça Sürüklenen Çocuklar Raporu’ndan:

- Son beş yılda 2,3 milyon suça sürüklendi. Bu, saatte 55 çocuğun ya suç işlediği ya da suçun mağduru olduğu anlamına geliyor.

87-001.jpg

- 2008 yılında mağdur olarak kolluk kuvvetlerine getirilen çocuk sayısı 44 bin 153 iken, bu sayı yıllar içinde yüzde 371 artarak 2021 yılında 207 bin 999’a ulaştı.

- 2017-2021 yılları arasında suç mağduru olan toplam çocuk sayısı ise 1 milyon 66 bin 804 olarak kayıtlara geçti. Verilere göre ayda ortalama 17 bin 780 çocuk, suçun mağduru oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.