Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

Pitbull dehşeti devam ediyor

Değerli okurlarım,

 

2022 yılının ilk haftasında her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yeni yılın vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum.

Sevgili okurlarım, geçtiğimiz hafta görüntüleri medyaya yansıyan pitbull vahşeti ülkemizde bir kez daha gündem oldu. Bildiğiniz gibi Gaziantep ilimizde 4 yaşındaki küçük kızımıza iki pitbull saldırdı… Küçük yavrumuz hayatını zor kurtarıp hastanelik oldu.

Elbette  bu vaka pitbull dehşetiyle alakalı olarak bir ilk değildi, öyle görünüyor ki son da olmayacak. Bu hafta içinde yine Gaziantep'te bir vatandaşımızın daha saldırıya uğradığı haberleri basına yansıdı. Bu pitbullların Türkiye genelinde neredeyse her ilde ve ilçede bulunduğunu düşünürsek durumun ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz. Kaldı ki, zaten pitbull saldırısı haberleri neredeyse düzenli olarak yaşanmaktaydı fakat minik yavrumuzun görüntüleri basına yansıyınca toplumda bir infiale yol açıldı. Nitekim son olarak Cumhurbaşkanımız da konuyla ilgili yeni bir düzenlemenin yapılacağı işaretini verdi.

Yüce Allah'ın yarattığı her bir canlı değerlidir. Hele bir hayvanı sahiplenip ona doğada yaşayabileceğinden daha iyi şartları sunmak ise şüphesiz takdir edilesi bir davranıştır. Peki soruyorum, bir insan neden pitbull besler? Biliyorsunuz bu köpek cinsinin özelliği agresif olması, saldırgan olması, dişlerinin ve çenesinin diğer köpek türlerinden çok daha güçlü ve öldürücü olması, kavgacı olmasıdır. Gördüğünüz gibi hep zarar vermeye ve yıkmaya dayalı özellikler… Zararları hem insanlara hem de çevrelerindeki diğer hayvanlara oluyor. Bu  köpekler bu özellikleri için özel yetiştiriliyor. Yani arz-talep meselesi… Bunları bir de satın alanlar var... Maalesef bu işin bir piyasası var ve birileri bu köpekleri alacak diye bu "agresif" yapılı köpekler de tabiri caizse "yetiştiriliyor"…

Yapılan araştırmalara göre, istatistiki olarak büyük bir çoğunluğu psikolojik açıdan sorunlu kişilerin pitbull köpeklerini tercih ettiği görünüyor. Bu kişilerin içlerinde bastırdıkları bir şeylerden dolayı ya da içten içe eksikliğini çektikleri bir şeylerden dolayı bu köpeklerle dolaşmayı seçmeleri muhtemel… Bunu bir çeşit gövde gösterisi olarak yapıyorlar. Sokakta yürürken yanlarından geçen insanların, çocukların köpekten korkmaları onların hoşuna gidiyor. Bir şekilde ilgi çekmeye çalışıyorlar. Hayatlarında herhangi bir başarılarından ya da özelliklerinden dolayı göremedikleri ilgiyi ya da saygıyı bu şekilde karşılamaya mı çalışıyorlar diye düşünmeden edemiyoruz… Bir insandan farklı olarak aklı yerine iç güdülerine göre hareket eden, ve en önemli özelliği saldırganlığı ve öldürücü şekilde ısırması olan bir köpeği niye besleyip bakmak ister birisi… Bir de zaten agresif olan bu köpekler daha da saldırgan olsun diye kulaklarını kesiyorlar… Neresinden bakarsanız vahşet…

Bu köpeklerin ne zaman neye öfkeleneceğini bilmek mümkün değil. Adeta bir canlı bomba gibi her an her şeyi yapabilecek durumdalar. Yarın öbür gün sahiplerinin bir hareketine de sinirlenip onları da öldürmeye kalkmamaları için hiçbir sebep yok, ki böyle vakaları medyadan okuyoruz… Sonradan öğrendik ki Gaziantep'teki olayda, bu küçük yavrumuzu parçalamaya çalışan pitbullarla sarmaş dolaş fotoğrafları varmış. Yani bu köpekler kızımızı tanıyan ve bilen köpekler... Bu durumda ona zarar vermesini beklemeyiz değil mi? Fakat böyle olmuyor. Değil sokakta yanından geçen yabancı birisine saldırmak, beni tanıyor bana bir şey yapmaz diyene bile saldırıp öldürebiliyorlar.

Değerli okurlarım

Pitbull dehşeti toplumun sağlığını ve güvenliğini uzun zamandır doğrudan tehdit eden bir durum. Biz de bu hafta köşemize bu konuyu taşıyıp vatandaşın bu konudaki çözüm beklentisine bir ses olmak istedik. Toplum çabuk ve radikal bir çözüm bekliyor. Umarız çağrımız ilgili yerlere ulaşır ve toplumsal bir tehlike halini alan bu sorun ivedilikle çözülür.

Kalın sağlıcakla.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları