PFDK Süper Lig ekiplerine ceza yağdırdı '11 takımın kalemini kırdılar'

PFDK Süper Lig ekiplerine ceza yağdırdı '11 takımın kalemini kırdılar'
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'den 11 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) gönderdi.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yer alan müsabakalarda kurallara uyulmamasından dolayı 11 takıma ceza kesildi.

Corendon Alanyaspor Kulübü antrenörü Orhan Çıkırıkçı’ya, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ayrıca 39 bin TL para cezası kesildi.

Beşiktaş’a ise taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, kuzey üst tribün 408 numaralı blokta yer alan seyircilerin bir sonraki maça girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

Yukatel Adana Demirspor’a da taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 140 bin TL para cezası ve misafir üst tribün 404 ve 405 bloklarda yer alan seyircilerin bir sonraki maça girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

Çaykur Rizespor’ taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL para cezası ayrıca, Kapalı Deniz Tribün, Kapalı Deniz A blokta yer alan seyircilerin bir sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

Trabzonspor’a taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 200 bin TL para cezası ve misafir tribünde yer alan seyircilerin bir sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

İstanbulspor’a takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 31 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Gaziantep FK için ise, çim saha sorumlusunun stadyum denetimi ile müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı 112 bin TL para cezası kesildi.

Rams Başakşehir FK’ya ise taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat güney tribünü üst B blokta bulunan seyircilerin bir sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

Fenerbahçe’ye ise, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 380 bin TL para cezası ve misafir tribünü kuzey alt E ve kuzey üst E bloklarda yer alan seyircilerin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındı.

Siltaş Yapı Pendikspor’a ise akreditasyon sisteminin işletilmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası verildi.

Kasımpaşa antrenörü Sami Uğurlu’nun, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39 bin TL para cezası ile cezalandırılması kararı verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.