Patates kabukları şifa dağıtıyor

Patates kabukları şifa dağıtıyor
Patates kabuğu atmadan önce iki kere düşünmeniz gerekiyor. Çünkü patates kabuğunun inanılmaz faydaları var.

İşte sizi şaşırtacak patates kabuğunun faydaları, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun açıklamalarıyla, patates kabuğunun sağlık açısından önemli faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. Patatesin en sevdiğimiz hali şüphesiz kızartmasıdır ancak doğanın bize sunduğu şifa kaynağı olan bu sebze, insan sağlığına birçok açıdan katkı sağlıyor.

PATATES KABUĞUNUN İNANILMAZ FAYDALARI

Kızartmasını ve yemeğini severek tükettiğimiz mutfağımızın olmazsa olmazı patates ile ilgili sağlık dolu bilgileri sizin için derledik. Kabuğuyla birlikte pişirilmiş iri bir patates, yaklaşık olarak günlük potasyum ihtiyacının yarısı kadarını içerir ve muzdan neredeyse 4 kat daha fazla potasyum sağlar. Potasyum, kan basıncını düşürmede büyük rol oynar.

patates-001.jpg

Patatesin kabuğunda diyet lifi bakımından zengin olan 7 gram lif bulunur. Bu, kabuksuz patateste sadece 1 grama düşer. Lif tüketimi, tokluk hissini uzatır, kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürürken, şeker hastalığına yakalanma ihtimalini azaltır.

Patatesin kabuğunda yoğun miktarda C vitamini bulunur. İri bir patates kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, bu da portakalın 3 katı kadar ve günlük alınması gereken miktarın yarısıdır. C vitamini, antioksidan olarak görev yapar ve yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

patates3.jpg

DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI

Patates ayrıca manganez (Manganez vücudun düzgün çalışması için gerekli olan mikro besinlerden biridir. Manganez; taze meyve ve sebzeler, kabuklu yemişler, tahıllar, baklagiller gibi bitki kaynaklı ve hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan temel bir eser elementtir.) protein, karbonhidrat ve kolesterol metabolizmasında önemli bir rol oynayan bir besindir. İri bir patates kabuğu, günlük manganez ihtiyacının yüzde 33'ünü karşılar. Manganez, kemik oluşumu ve çeşitli sistemlerin sağlığı için önemlidir, kardiyovasküler, sindirim, bağışıklık, kas ve sinir sistemleri için gereklidir. Ayrıca, kabuklu bir patates, günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 46'sını karşılar ve beyin hormonları için faydalıdır.

Bu nedenlerle, patatesin sadece yemeklerimize lezzet katan bir yiyecek olması dışında insan sağlığı için değerli bir besin olduğunu ve doğal şifa kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.