Paşinyan kabul etmezse savaş tekrardan başlayacak ‘Azerbaycan ordusu teyakkuzda’

Paşinyan kabul etmezse savaş tekrardan başlayacak ‘Azerbaycan ordusu teyakkuzda’
Ermenistan Başbakanı, Nikol Paşinyan’ın normalde Azerbaycan'a ait olan bazı köyleri geri vermeyi reddetmesi halinde savaş çıkacağını söyledi.

Reuters'in haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınır köyleri konusunda gündemi sarsan bir açıklamada bulundu.

Buna göre, Paşinyan, eğer sınır köylerini geri vermeyi reddederlerse, Azerbaycan'ın hafta sonu savaş başlatacağını iddia etti.

Azerbaycan, bu ayın başında, sınırda bulunan ve Ermenistan kontrolündeki dört köyün geri verilmesini talep etmişti.

Azerbaycan - Ermenistan ‘Sınır Belirleme Komisyonu’ tarafından yapılan bir açıklamada, “Ermenistan'ın işgali altında bulunan ve 'eksklav' olmayan 4 köy (Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı) tartışmasız Azerbaycan toprağıdır ve derhal geri verilmelidir. Ermenistan'ın işgali altında bulunan 4 eksklav köyün (Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki) geri verilmesi konusu sınırları belirleme süreci kapsamında çözülecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

Paşinyan'ın uyarısı, bölgedeki gerginliği arttırırken, Azerbaycan ve ermenistan arasındaki diplomatik çözüm arayışı hala devam etmekte.

EKSKLAV NEDİR?

Eksklav toprak , siyasi olarak bağlı olduğu bölgeye coğrafi açıdan bağlı olmayan, bu bölge ile arasında başka bir siyasi bölge bulunan siyasi bölgedir. Azerbaycan toprağı olan ancak buraya coğrafi olarak bağlı olamayan Nahçıvan buna örnek olarak verilebilir.

undefined

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.