Özgür Erdursun’dan flaş enflasyon yorumu ‘Bunu duyan emeklinin içi kan ağlayacak’

Özgür Erdursun’dan flaş enflasyon yorumu ‘Bunu duyan emeklinin içi kan ağlayacak’
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK verilerini değerlendirerek emeklilere kötü haberi verdi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK verilerini değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'in paylaştığı verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67.07 aylık ise yüzde 4,53 arttı.

ENAG'ın verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Şubat ayında yüzde 4,32 artarken, E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleştiği kaydedilmişti.

İlk kez TÜİK, ENAG’a göre enflasyonu yüksek açıklaması ise damga vurdu.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

MAAŞLAR ERİYOR

Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin Ocak ayında maaş zammı ise erimeye devam ediyor. Açlık sınırının altında maaş ile geçinmeye çalışan emekliler ise tepkilerini duyurmaya çalışıyor. TÜİK ve ENAG verileri ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ERDURSUN: YÜZDE 11.53 ORANINDA PARA CEBİMİZDEN ÇIKTI

Erdursun, emekli maaşlarına ilişkin enflasyonun yansımasını açıkladı. Erdursun, “Mart ayında ama biraz düşük açıklayabilirler. Temmuz ayından sonra ise enflasyon yüksek çıkacağını düşünüyorum. TÜİK rakamına göre Ocak ayında 6,70 oranında enflasyon ortaya çıktı. 4,53 enflasyonu ise bugün öğrendik. Toplamda yüzde 11.53 enflasyon karşımıza çıkıyor. İki ayda cebimizden çıkan para” dedi.

ozgur-erdursun-2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.