Özgür Erdursun bayram ikramiyesi zammında bilinmeyen gerçeği açıkladı ‘Bunu duyan emekli şoka uğrayacak'

Özgür Erdursun bayram ikramiyesi zammında bilinmeyen gerçeği açıkladı ‘Bunu duyan emekli şoka uğrayacak'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram ikramiye artışındaki gerçeği ortaya çıkardı.

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi artışı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL’ye çıkarıldığını açıkladı. Ancak SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram ikramiyelerindeki gerçeği örnekleyerek anlattı.

Pek çok emeklinin maaşına son düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Fakat yapılan zam 6 bin 700 ve altında kök aylığı olan emeklileri etkilemeyerek en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL almaya devam etti.Maaş zam artışına isyan eden emekliler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

BAYRAM İKRAMİYE ARTIŞI YÜZDE 50 OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin tepkisine karşın emekli ikramiyelerinde bir artışın yapılacağını açıkladı. Son olarak gözler ikramiye artışındaki rakama çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyelerinde yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıkladı. Bu şekilde 2 bin TL olan emekli ikramiyesi 3 bin TL olarak açıklandı.

ERDURSUN: 10 BİN 625 TL OLMASI GEREKİYORDU

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ise emekli bayram ikramiyelerindeki gerçeği X hesabında açıkladı. Erdursun, örnekleyerek şu şekilde söyledi:

“2018’de emekliye “Bayram İkramiyesi”başladığında net asgari ücret 1.603TL , Bayram İkramiyesi ise 1.000₺’idi yani net Asgari Ücretin %62.5’ine isabet ediyordu. 2024 Net Asgari ücret 17.000TL, %62.5’i 10.625TL olması gerekirken, Bayram ikramiyesi asgari ücretin %20.6’sı olan 3.000₺ olacak!!! Alım gücü düşmeye devam ediyor.”

ozgur-erdursun.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.