Özgür Demirtaş'tan yardım isteyen takipçisine şok yanıt 'Eğer bir şey kulağınıza çok hoş geliyorsa'

Özgür Demirtaş'tan yardım isteyen takipçisine şok yanıt 'Eğer bir şey kulağınıza çok hoş geliyorsa'
Özgür Demirtaş yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kez de bir takipçisine verdiği yanıtla gündeme geldi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, takipçisinin kendisine yönelik yardım çağrısına verdiği cevapta, ekonomik zorluklar ve dolandırıcılık vakalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Artan enflasyon, işsizlik ve para birimi değer kaybı gibi ekonomik sorunlar, birçok insanın temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmasına neden olurken, bu durum saadet zinciri dolandırıcılığı gibi sorunları da beraberinde getirdi.

ekran-goruntusu-2024-02-19-082751.png

Prof. Dr. Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, takipçilerini enflasyonun çok üzerinde getiri vaadiyle yapılan dolandırıcılıklara karşı uyardı. Kendisine gelen mesajlarda bu tür durumlarla sıkça karşılaştığını belirterek, "Allah rızası için size enflasyonun çok üzerinde getiri vaadedenlere kanmayın" dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-19-082803.png

Ayrıca, insanların duygusal etkileşimlerle doğruluğundan şüphe etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bir şey kulağınıza çok hoş geliyorsa, büyük ihtimalle doğru değildir" uyarısında bulundu.

Finansal okuryazarlık konusunda da toplumun genel bir eksiklik yaşadığını dile getiren Demirtaş, ücretsiz ders vereceğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-02-19-082817.png

FİNANSAL OKURYAZARLIK NEDİR?

Finansal okuryazarlık, bireylerin kişisel finans yönetimi konusunda bilinçli ve becerikli olmalarını sağlayan bir kavramdır.

Gelir yönetimi, borçlanma, tasarruf, yatırım ve risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olmayı hedefler.

Bu şekilde, bireylerin finansal kararlarını bilinçli bir şekilde alabilmeleri ve finansal güvenliklerini sağlayabilmeleri amaçlanır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.