Özgür Demirtaş'tan şaşırtan yorum! Kızıl Goncalar itirafı gündem oldu

Özgür Demirtaş'tan şaşırtan yorum! Kızıl Goncalar itirafı gündem oldu
Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından bu defa 'Kızıl Goncalar' dizisine dair değerlendirmeler yaptı.

NOW TV'de yayınlanan ve başladığı günden bu yana ekranların en çok konuşulan yapımlarından olan Kızıl Goncalar, pazartesi akşamlarına damga vurmaya devam ediyor.

Kızıl Goncalar” Adlı Dizi Üzerine Tamamlayıcı Eleştiriler - İslami Araştırmalar Dergisi

Kızıl Goncalar’a ilişkin dikkat çeken bir yorum da Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi.

Dizinin bölümlerini hiç kaçırmadığını belirten Demirtaş, sosyal medya hesabından oyuncu kadrosu hakkında ayrı ayrı değerlendirmelerde bulundu.

kizil2.webp

Oyunculara övgüler yağdıran Demirtaş, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Benim gibi çok sayıda Türk dizisi seyretmeyen biri söylüyor bunu. Aktörler ve Aktrisler muazzam... Her biri hakkında söyleyeceklerim var:

1) Mert Yazıcıoğlu: O Nasıl bir oyun gücüdür? Cüneyd Rolünü oynayan her rolü oynar bu Dünyada. Sadece söyleyeceği cümleleri bile ezberlemek büyük bir iş. Öyle bir MİSTİK hava veriyor ki kapılıyorsunuz. Sevgili Mert Dünyada çok iyi yerlere gelecek.

2) Erkan Avcı: Sadi Hüdayi Efendiyi başka kim oynayabilirmiş? Resmen günlük hayatımda bazen konuşma tarzını taklit ettiğimi farkettim. Beni o kadar etkilemiş yani. Pragmatist bir tarikatçıyı muazzam canlandırıyor. Artık tam olarak takipçisiyim Erkan Avcı'nın.

3) Özgü Namal: Son derece güçlü bir karakter. Muazzam bir oyunculuk yeteneği. Yurtdışında olsa Monica Bellucci havasında Audrey Hepburn şeklinde ağırlanacak bir oyuncu. Özgü Namal hakkında bu dizi sonrası detaylı okudum. Gizemli kalmayı sevdiğini biliyorum. Ama umarım gelecekte de bizi oyunculuğundan mahrum etmez.

4) Özcan Deniz: Ben hayatımda kendisini Özcan Deniz kadar geliştiren bir aktör görmedim. Rolünü öyle bir sırtlıyor ki işte Başrol diyorsunuz... Yani ben kendisini izlerken bir Psikiyatr izlediğimi zannediyorum. Bu da sanırım büyük bir başarı. Sanatın her alanında var. Bir gün kendisi ile tanışabilmeyi dilerim.

5) Mina Demirtaş: Mina ile bir Akrabalığımız yok :-) Ama küçük kardeşim olsun isterdim. Muazzam bir yetenek. Zeynep rolünü, zeki muhafazakar rolünü, çok ama çok iyi oynuyor. Hemen Takibe aldım.

6) Esma Yılmaz: Esma da duygusal modern rolünde muazzam... Böyle genç yetenekleri izlemek çok büyük zevk.

Kimseyi liste dışı bırakmak istemem: Mert Turak, Şerif Erol, Sitare Akbaş, Duygu Sarışın hepsi mükemmel oynuyor.

Tüm yayın ve yapımcı ekibine Helal olsun. Bu diziyi bizimle buluşturduğu için yapımcı Faruk Turgut'a teşekkür ederim.

hggh.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?

Ankara doğumlu olan, babası Şanlıurfa Siverekli ve Hadidi aşiretinden olan Ahmet, annesinin ise bir yanı Selanik göçmeni diğer yanı Afyonkarahisar, Dinarlı. İlkokul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde tamamlayan Ahmet, ardından İzmir Atatürk Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer alarak Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girdi ve 1998 yılında mezun oldu.

Finans alanında doktora yapmak üzere Boston College'a giden Ahmet, çalışmalarını 2003 yılında tamamladı ve 27 yaşında finans alanında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Baruch College'da yardımcı doçent olarak göreve başladı. Finans Bölümü'nde ve daha sonra İşletme Fakültesi'nde "en iyi öğretim üyesi" seçildi. 2005 yılında tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında "Üstün Öğretim Madalyası" ile ödüllendirildi ve 2004 yılından itibaren City University of New York tarafından 6 yıl boyunca araştırmaları ödüllendirildi.

2007 yılında doçent unvanını alarak City University of New York'ta kalıcı bir akademik pozisyon elde etti. Aynı zamanda NYU-Stern School of Business'da dersler verdi. 2010 yılında ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da 1 milyon profesör arasında "en iyi 20 öğretim üyesi" arasında gösterildi.

KIZIL GONCALAR'DA 'RAMAZAN KİM' SORUSU İZLEYİCİYİ EKRANLARA KİLİTLEMİŞTİ

Son bölümde, Mira'nın Cüneyd'e yiyecek bir şeyler ısmarlama teklifi, dizinin hafif tonunu ortaya koyan eğlenceli bir dönüşe sahne olmuştu.

Kızıl Goncalar son bölümde ne oldu | Kızıl Goncalar Mira ve Cüneyd | Kızıl Goncalar 'Ramazan kim'

Mira'nın bu jesti, beklenmedik bir şekilde ikilinin İslamiyetle tanışmasına ve komik bir diyaloga yol açmıştı. Cüneyd'in "Ramazan" demesi üzerine Mira'nın şaşkınlıkla "Ramazan kim?" tepkisi, izleyiciler arasında kahkaha tufanı yaratmıştı.

Bu diyalog, karakterler arasındaki kimyanın yanı sıra, dizinin mizah anlayışını da ön plana çıkardı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bu komik sahne, sadece ekranlarda değil, sosyal medyada da büyük ilgi görmüştü. İzleyiciler, Mira'nın naiflikle karışık komik tepkisini ve Cüneyd'in bu duruma verdiği eğlenceli yanıtları paylaşmış, dizinin bu tarz mizahi anlarının daha fazla olmasını istediklerini de dile getirdiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.