Özgür Demirtaş’tan İsrail’e ihracat kısıtlamasına bomba yorum

Özgür Demirtaş’tan İsrail’e ihracat kısıtlamasına bomba yorum
Türkiye’nin İsrail’e ihracat kısıtlamasının ardından Ekonomist Özgür Demirtaş’tan ilk yorum geldi.

İsrail’in Gazze'ye ekim ayından bu yana saldırıları katliama dönüştü. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 33 bine yükseldi.

İsrail’in bu katliamı tüm dünyada yankı uyandırırken Türkiye’de de özellikle muhafazakar camiada ses getirdi. Belirli bir kesim AK Parti iktidarının İsrail ile olan ilişkilere yeterli ambargoyu koymadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Muhafazakarların bu tepkisi 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandığı da yansıdı. Seçmenlerin kısmı bu sebeple sandığa gitmezken kimisi de Yeniden Refah Partisi’ni tercih etti.

İsrail Gazze'ye saldırıları devam ederken Türkiye'nin yaptığı açıklamalar, savaşı kınaması dışında somut adımlar atmaması tepkilere neden oldu.

1200x675-cmsv2-af7a1481-41bb-536a-9d75-b22531fcd757-8138208.webp

BAKANLIK İSRAİL'E YÖNELİK KISITLAMA GETİRDİ

Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklama ile İsrail’e yönelik yeni yaptırımlar yapılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Ticaret Bakanlığı ise bugün yayımladığı bildiride 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Ticaret Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir. İsrail, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır" ifadeleri kullanıldı.

asaasasa.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN FLAŞ YORUM

Türkiye'nin İsrail ile ticaret kısıtlamasına ilk yorum ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi. Demirtaş sosyal medya hesabı X’ten konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Özgür Demirtaş Bakanlığın kısıtlama getirdiği 54 ürün hakkında "Geçti Bor’un Pazarı, Sür Eşeği Niğde’ye..." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Demirtaş, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile ticareti kısıtlama açıklamasını alıntı yaparak, iktidara yönelik iki soru sordu. Demirtaş'ın x hesabından yaptığı paylaşımda "İki sorum var: 1) Hani Ticaret Yoktu? 2) 30 Bin Can gittikten sonra mı?" diyerek soru sordu.

asdasdasdasdasdd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.